woensdag 30 november 2011

26. Consumindervriend(inn)en

Je consumindervriend(inn)en moet je eren en hoog houden.
Teunie is zo eentje, die ooit mijn voorbeeld en leermeesteres was toen ik als beginnend consuminderaar heel nieuwsgierig was, om alles wat ik las, ook in praktijk te brengen.
Ik had toen net de Vrekkenkrant ontdekt en kreeg van mijn zoon mijn eerste computer, samengesteld uit oude onderdelen en begon mijn ontdekkingsreis op internet.
Eén keer per twee maanden zo'n blad vond ik veel te weinig en oh, wat was ik blij toen ik ontdekte dat er een groep op yahoo bestond, die over het consuminderen mailden.
De_gulden_gulden is opgericht in 1997 en bestaat nog steeds. Ik ben er rond 1999 bijgekomen en vond er mijn plekje. Teunie zat er toen al langer bij en is er inmiddels al een paar jaar geen lid meer van.

Maar volgen doe ik haar nog steeds. Ze heeft met veel succes haar eigen weblog Eenvoudig Leven ontwikkeld en inmiddels is er ook een boek van haar hand verschenen.
Gevuld met leuke interessante onderdelen van haar weblog, ingedeeld naar de seizoenen met lekkere recepten en allerlei consumindertips en het is via haar weblog te bestellen.
Ooit deelde ze haar voorraadlijst van haar maandelijkse boodschappen met ons en voor mij was dat een openbaring. Zij had weliswaar een veel groter gezin, maar aangepast hielp het mij ook mijn boodschappengangen tot veel minder te beperken. Eén keer per maand de houdbare zaken halen en dan hooguit wekelijks nog wat vers bijhalen. Vroeger betekende dat voor haar dik 2 karren vol bij de Aldi halen, tegenwoordig, las ik, dat ze met de tijd mee is gegaan en de boodschappen tegenwoordig thuis laat brengen. Dat kost dan wel weer wat, maar tijd en benzine zijn ook niet gratis en gemak dient ook de mensch. We worden ook een dagje ouder en zij heeft een tijd ook ernstig met haar gezondheid getobt. Gelukkig is ze weer opgekrabbelt en gaat het nu al tijden weer goed met haar. Maar ik bewonder haar nog steeds om haar thuis-aanpak. Ze bakt zelf haar broden, weckt en bakt van alles en naait, breit, wast,strijkt en kookt voor haar gezin in veel grotere hoeveelheden dan een doorsnee gezin. Tien kinderen waren er ooit en het kan zijn dat ik de tel ben kwijtgeraakt ergens, ik had maar de helft. Inmiddels zijn er in ieder geval kinderen volwassen en getrouwd en er is nog een deel thuis en via haar weblog deelt ze nog steeds haar consumindertips.        

2 opmerkingen:

  1. Teunies blog is zeker inspirerend. Ik lees haar ook altijd graag :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb Teunie's boek ook gelezen, en vind haar blog erg leuk.

    Vlijtig Liesje

    BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!