donderdag 3 november 2011

8. Blogstilte, maar vol consuminderplannen

Het was even stil van mijn kant. Druk met werken, nog steeds aan het ruimen en deze week op de bovenverdieping bezig. Ook prive erg druk, dus toen bleef het bloggen even hangen.
Maar we zijn weer aanwezig en gaan er weer voor.
Voor komend jaar ben ik een project aan het maken met 52 consuminder-doelen door mij te behalen in 1 jaar tijd. 1 per week moet goed haalbaar zijn.
Ik kwam op het idee door een leuk kookblog waar ik toevallig op terecht kwam en die ook zo'n lijst gemaakt had van 52 doelen op kookgebied die haar een doel gaven om aan te werken 
http://es-factory.nl/blog/to-do-to-try/ 


Het geeft mij ook de kapstok om naar toe en aan te werken en hopelijk ook weer leuke insteken die ik dan waarschijnlijk ook weer tegenkom. Ik heb er in ieder geval weer erge zin in en hoop in het nieuwe jaar dan ook weer een verse consuminderweg in te slaan. Ik sta open voor leuke suggesties en hoop in december mijn 52 weekdoelen op een rijtje te kunnen aanbieden en met jullie de doelen te kunnen bereiken. Op naar 2012 met een leuke consuminder-routegids voor dat jaar.
De buikriem moet voor velen toch weer een tandje strakker, dus elke suggestie en hulp om zonder pijn toch leuk te kunnen leven met minder geld is meegenomen.    

4 opmerkingen:

 1. Wat leuk om te lezen dat ik je geïnspireerd heb.
  :)
  Ik weet niet of het in je plaatje past: Maar ik noem het 'Ontrommelen'.
  Iedere dag gooi of geef je twee dingen weg. Hiermee krijg je meer ruimte en doet je even stilstaan dat we niet zoveel 'spullen' nodig hebben. Je zou het voor een maand ofzo kunnen doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tuurlijk hoort ontrommelen ook bij consuminderen.
  http://ontrommelen.net/ voor belangstellenden. Maar dat komt ook op mijn actielijst voor 2012, al ben ik al een tijdje bezig met het simpeler maken van mijn huisje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat grappig. Ik kende heel die site niet.
  :)
  Ik ga ook maar weer eens aan 'de ontrommel'.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een leuk idee zeg, ik ben benieuwd naar je lijst en ga zelf ook eens nadenken over zo'n lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!