zaterdag 19 november 2011

15. Weekje consuminder-vakantie

Heerlijk een weekje vakantie in het vooruitzicht.
Tijd om weer lekker in mijn huisje te rommelen, of ontrommelen zoals een van mijn volgers het noemt.
Ik zou eigenlijk morgen naar mijn jongste dochter reizen in Nijkerk en alles was geregeld, treinkaartjes zijn in huis, boodschapjes gedaan enz. Ga ik via de ns-reisplanner kijken hoe laat de trein gaat, blijkt er helemaal geen trein te rijden van Delft naar Den Haag en ook naar Rotterdam niet. Geen nood, er zou een snelbus rijden.
Maar even verder kijken leert dat morgen er ook nog een staking is en de bussen, enz. ook niet rijden. Dan even checken of de randstadrail dan een oplossing is, maar ook die blijkt stil te liggen morgen. Rijswijk als opstappunt nemen is ook geen oplossing, daar geldt hetzelfde probleem. Dus uiteindelijk maar een weekje uitgesteld. 


Donderdag ga ik een dagje uit naar de Kerstfair op kasteel De Haar in Haarzuilens. Met een georganiseerde busreis en met een lieve cliente die daar graag ook eens naar toe wilde,  met een etentje toe. In geen jaren gedaan, dus wel eens leuk om mee te maken.
Vroeguuuuh ging ik nog wel eens met zo'n heel goedkoop busreisje weg, met zo'n verplichte demonstratie/verkoop eraan vast en ook een etentje wat doorgaans bestond uit een paar aardappelschijfjes, 6 doperwten en drie worteltjes en een stukje vlezigs wat je met vergrootglas moest zoeken. Ben benieuwd wat we hier als eten toegediend krijgen. 
Het kasteel had ik toevallig dit jaar eerder al eens gezien, toen ik kaarten gewonnen had voor een tuin- en woonfair, maar ik ga er graag nog eens naar toe. Want het is een indrukwekkend mooi gebouw en ik ben gek op torentjes, erkers en verrassende hoekjes.

Als ik Delft binnen rijd, ga ik ook graag onder de enige toegangspoort door die Delft nog kent, de Oostpoort.

Dat geeft zo'n heerlijk terug in de tijd gevoel en kan ik me dan zo indenken hoe mensen vroeger zo de stad in- en uit gingen. Om familie te bezoeken, handel te drijven enz. Vroeger woonde ik vlak bij die poort aan de binnenkant in Delft en nu ben ik een buiten-bewoner die de stad weer in komt dan. Maar in gedachte volg ik ook de jarenlange voetstappen van mens en dier die de stad in wilden of weer verlieten,wanneer ik door die poort loop of fiets

3 opmerkingen:

 1. CasaDiMama:
  Oh wat héérlijk!
  Geniet er maar lekker van.
  Warme groet uit de casa.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn ouders zijn vorig jaar naar de kerstfair op Haarzuilens geweest en vonden het prachtig! Wel heel "Goois" zeiden ze, en dat terwijl Haarzuilens nu niet bepaald in het Gooit ligt. Maar ik denk dat je een hele leuke dag gaat krijgen.
  Ben ook dol op torentjes, Amersfoort heeft ook een hele mooie stadspoort. Bij ons in Weert is er helaas geen, ondanks dat de stad wel "De Poort van Limburg" genoemd wordt.
  Fijne dag gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "Gooi" bedoelde ik dus (typefoutje, sorry).

  BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!