maandag 14 november 2011

14. Terug naar het simpeler leven

Na een week zo No Impact mogelijk leven, weer over naar het dagelijks gedoe, al zal ik best het één en ander meenemen naar de toekomst.
Maar eerst mijn huisje verder versimpelen. Een week of wat geleden had ik een gratis dubbele hangkast opgehaald, die we uit het grofvuil in de hal van een flat weg konden vissen en al een tijdje bij een client in de kelder stond.
Mijn kleinste slaapkamertje wordt mijn opslagruimte -inloopkastruimte. Afgelopen weekend lekker aan de was geweest en alles eens goed aan het uitzoeken. Het kamertje moest natuurlijk eerst helemaal leeg en schoon, voordat we de kast erin schoven. En daarna kon natuurlijk het grote uitzoeken beginnen. Wat kan weg, wat mag naar een ander en wat hou ik zelf?
Afgelopen week stond dat even stil door de no impact week en stond mijn focus even op die beleving, maar nu gaan we weer verder.

Gisteren mezelf weer een lekker schoon bed gegeven en vanaf morgen ben ik van plan om elke dag een uurtje eerder op te staan. Zodat ik dan fris eerst mijn eigen huisje bij kan houden. 
Na zes uur (twee huizen) schoonmaken per dag bij anderen en anderhalf uur fietsen, is de puf er wel uit als ik thuis kom. Dan wil het hoofd nog wel, maar de benen en voeten niet meer. Door mezelf eerst aan de beurt te zetten, komt er hopelijk meer uit mijn handen. Ik hoop dat dit een positief effect heeft op mijn eigen huishouding. Nu schuift alles doorgaans op naar de zondag en wat ik eventueel tussendoor nog op weet te brengen en dat is niet genoeg. Ga ik nu 's avonds zitten dan voel ik me weer schuldig en niet prettig. Dat moet gewoon anders. 

Dan kan ik mijn eten ook beter voorbereiden. Ik eet graag een warm hapje met veel groente, maar het hangt nu vaak af van de mate van energie die ik nog op kan brengen wat ik er van maak. En vandaag was dat weer eens te weinig. Ik had zaterdagmiddag vier kippenpoten in de oven gebraadstoomt en ik ben gek op kip, maar na drie dagen werd het toch wel erg eentonig. En vanavond had ik alleen nog maar moed om de laatste in de magnetron warm te maken. Tijd om vanaf morgen weer eens een menuutje in elkaar te draaien en vast klaar te zetten wat die dag gegeten gaat worden of vast wat voorbereiden.
Straks maar vast een pannetje tomaten/groentensoep maken met veel groente erdoor. Ik heb nog veel hele grote tomaten liggen en die moeten toch ook eens op. Ik wilde het eigenlijk dit weekeind al maken, maar schoof het toen weer voor me uit. En gelijk wat pasta/pizzasaus maken voor twee keer, zodat ik morgen alleen nog wat pasta hoef te koken. Op woensdag kan ik ook pas laat met koken beginnen en dan is een pizza met extra groente ook wel eens lekker. Met een bakje soep erbij, zodat er dan toch ook weer voldoende groente binnen komt. 
Ik ga mezelf maar eens vooraan in de rij zetten in plaats van het sluitstuk van de dag te zijn.
        
  

3 opmerkingen:

 1. Heel informatief blog maar misschien zou je voor de duidelijkheid van het verhaal een iets groter lettertype kunnen gebruiken. Dit is erg saai en nodigt niet uit tot lezen.
  Vriendelijke groet en succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben nog aan het zoeken naar de mogelijkheden, maar luister naar reacties en heb aangepast.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. CasaDiMama Consumindert!
  Heel herkenbaar dat vooruitdenken over het eten. Leuk om je blog te hebben ontdekt!
  Warme groet uit de casa!

  BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!