zondag 6 november 2011

9. No Impact week - dag 1 Consumeren of consuminderen

Vandaag gestart met NoImpactweek2011. Een uitdaging om een week lang zo min mogelijk te consumeren, na te denken over je afval, vervoer, energieverbruik, watergebruik enz. http://www.noimpactweek.nl/   
Dag 1 gaat over bewust consumeren of te wel consuminderen dus. Dat is geen probleem als rasconsuminderaar. Boodschappen haal ik op vrijdag en het meeste is dus al binnen. We gaan uiteraard niet naar een koopzondag en de grootste uitdaging ligt voor mij in het vermijden van de verpakkingen die ongewild toch binnen komen.
Maar het geeft mij ook weer uitdagingen om bepaalde zaken bewust te omzeilen en toch zo no impact mogelijk te leven.
Het feit dat je er beter over nadenkt is al een eerste winst en natuurlijk ook zo min mogelijk verspillen.
Vervoer is geen probleem. Ik laat de auto nu ook al vaak staan en fiets tegenwoordig veel vaker. Naar mijn werk in Rijswijk is het elke dag 1 1/2 uur fietsen heen en weer, maar ik geniet wel van de frisse lucht en het uitzicht onderweg.
Maar de lift niet gebruiken zal ik toch maar niet doen. Ik moet soms 6 of 9 of nog hoger werken en dan zijn het wel heel veel trappen te lopen en dat twee keer per dag. Voor 1 of 2 verdiepingen loop ik nu ook al via de trap, daarvoor vind ik het niet de moeite om de lift te laten komen. Maar als thuishulp heb ik al zwaar lichamelijk werk 6 uur per dag en dan is die lift niet pakken maar de trap net iets te veel. Heb je zittend werk dan zal het juist een uitdaging zijn. Ik ben heel benieuwd of ik nog meer uitdagingen tegen kom komende week   

2 opmerkingen:

  1. Succes!! Ben benieuwd waar je tegenaan loopt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je zou wel met de lift naar 9 hoog kunnen en dan de trap naar beneden nemen.DAt doe ik ook altijd.De trap op is een crime naar hoger dan 3 etages.Ben benieuwd hoe of je de Low Impact week gaat invullen.

    BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!