dinsdag 20 december 2011

44. Serious Request 1

Heerlijk vakantie en Serious Request de hele dag aan. Mijn ultieme aanloop naar de kerst en ook jongste dochter komt morgen een paar dagen over. Zaterdag gaan we de hele dag samen naar Leiden en misschien donderdagavond ook nog een poosje sfeer snuiven.
Volgend jaar wordt het Enschede en daar woont oudste dochter. Ook daar worden al weer voorzichtig afspraakjes voor gemaakt.

Zelf was ik ook even een goede daad aan het doen.  Een mailvriendin geeft vrijwillig Nederlandse les aan buitenlandse mensen. En gebleken is dat de Okki een goed middel is om Nederlandse woordjes te leren. Zij kon een jaargang overnemen in Delft, dus gisteren op de fiets gesprongen en ze opgehaald. Ik breng ze vervolgens straks weer bij de a.s. schoonzoon van een andere mailvriendin die in Delft studeert en de Kerst bij zijn a.s schoonfamilie doorbrengt en zo komen ze weer zo goedkoop mogelijk op de plaats van bestemming aan. Leuk zo een goede daad te doen met een klein beetje moeite.

Heerlijke muziek aan en Gerard Ekdom is toch wel een beetje mijn favoriete dj in het huis. De meest aansprekende tenminste voor mij. Als hij draait wordt de sfeer vanzelf erg vrolijk. En het doel de mama's spreekt mij uiteraard ook erg aan als moeder en oma zijnde. Ik heb het ook niet rijk, maar wij hebben tenminste wel een dak boven ons hoofd en hoeven niet te vrezen voor ons leven. Er is voldoende te eten en we hebben verwarming, dus niks te klagen. De gezondheidzorg is ook zeer voldoende hier ten opzichte van de landen daar.
Dus ik geniet lekker van mijn huisje, van de #SR11 en van de lieve mensen om me heen, waaronder ook jullie fijne blogjes en warme reacties.

Ik consuminder, maar wel vanuit een positief standpunt, niet om bergen geld over te houden, maar om een fijn bewust leven te kunnen leiden met leuke input van andere mensen die me ook steeds liever worden. Warm delend, ruilend en gevend in het leven staan. Mijn huisje wordt steeds simpeler, maar wel warm en comfortabel.  


1 opmerking:

 1. CasaDiMama
  Mooie blog heb je geschreven.
  Vooral dat laatste stukje, daar sla je echt de spijker op de kop.
  Veel mensen denken nog steeds dat je een bewust simpen en zuinig leven als een soort doemdenker moet voor elkaar krijgen.
  Maar het is juist omgekeerd.
  Je bent zo gelukkig als de mate van je tevredenheid is.

  BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!