maandag 5 december 2011

32. Snelle blogservice en simpel thuis menu

Zet ik vanavond mijn computer aan en log ik in op mijn blogje, is eerst mijn hele leeslijst leeg. Nu was ik de laatste 6 ook nog kwijt, die wel op mijn lijstje bleven hangen.
Maar ineens zie ik iedereen verschijnen die ik volg, verhoord is mijn klacht!!!!

En gelijk langs iedereen racen die weer wat nieuws gepubliceerd had. Leuk, een recept om zelf pindakaas te maken gevonden bij  Kniepertje. Die ga ik in mijn kerstvakantie eens uitproberen.
Toevallig zat ik vanmiddag laat in de winkel nog even te overwegen. Gisteren had ik nasi gemaakt en daar kon ik wel twee keer van eten. Gisteren had ik zelf satesaus gemaakt, maar de pindakaaspot was bijna leeg. Dus daar toch voor een klein bakje K&Ksatesaus gekozen, zodat ik snel kon eten. Maar eigenlijk buiten al weer spijt, had beter toch een pot pindakaas kunnen nemen, daar had ik veel meer pindasaus van kunnen maken voor relatief minder geld. De nasi moest toch ook warm worden en zoveel werk is een beetje satesaus maken ook niet.
Maar een eitje erbij gebakken voor de afwisseling en zat zo snel achter een lekker bord warm eten die de tweede dag nog steeds erg lekker smaakte. Rijst had ik al een tijd niet gegeten, dus het verveelde niet. De eieren had ik gekregen en de rest was ook bijna voor niets, dus die 0,40 eurocent voor een half bakje satesaus maakte me niet direkt arm. Maar aan de andere kant was die pot pindakaas een stuk verstandiger geweest.
Maar dit was een gemakskeuze, die niet had gehoeven. 
Morgen staat peen en uien stamppotje op het menu met balletjes oosterse gehakt(helft in de nasi gebruikt, moet op).
Woensdag snel klaar hap, rest dinsdag waarschijnlijk
Donderdag ratatouille, heb aubergine en gourget liggen
Vrijdag spuitjes, aardappel, saucijsje
Zaterdag is doorgaans soep en brooddag
Zondag is nog een verrassing voor mij
  

2 opmerkingen:

  1. Ik kom toevallig op je blog. Leuk!! Ik ga je volgen.

    Liefs Frederique

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vaak is de satehsaus uit die potjes nog eens niet lekker ook. Ik maakte vorige week mijn eigen saus en die werd heel enthousiast ontvangen. Ga ik vaker doen. Gr. LZV

    BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!