zaterdag 3 december 2011

29. Fijne Sint-actie van KaatMossel

Heel vrolijk werd ik van het bericht dat 25 voedselbank-gezinnen uit Boxtel gezellig naar Slagharen kunnen morgenochtend.
De actie was door KaatMossel gestart en dreigde op het laatst nog spaak te lopen omdat er uiteraard ook nog vervoer nodig was om ong. 100 mensen naar Slagharen te brengen en halen. 

Hier staat in het kort haar verhaal:  http://tinyurl.com/cemzddk
Ze heeft alle mogelijke bronnen ingeschakeld om dit mogelijk te maken.

Via Twitter en haar weblog kwam ze in contact met, gelukkig,  tal van mensen die bereid waren mee te helpen op één of andere manier en uiteraard is ze zelf ook op de schooitoer gegaan zoals zij het noemt.
Ala Martijn Krabbe die ook altijd zonder factuurtje de lokale middenstand langs gaat voor vloerbedekking en andere huiswaar om een huis op te knappen, heeft ze broodjes, beleg, een lekker luchtje voor de moeders en andere zaken geregeld en een ploeg om de broodjes straks te smeren, zodat morgenochtend een groep lekker een hele dag op stap kan gaan. 

Ze roept ook op om andere acties op te starten voor andere voedselbankgezinnen door het hele land. Haar voorbeeld is een klein intiatief dat op grotere schaal navolging kan krijgen. Ook in eigen land is er armoede en verdienen die mensen eens een extraatje in de vorm van een uitje. 

Maar ook voor andere mensen die het met een stuk minder moeten doen, voor wie een uitstapje een te grote uitgave is. Kijk eens om je heen en voel wat er speelt in jouw omgeving. Denk daarbij ook aan ouderen, gezinnen met een handicap in huis en er zijn vast mensen waar ik nu even niet op kom.

4 opmerkingen:

  1. Een zeer prachtig actie. En voor je het weet willen zo veel mensen helpen, en voor die gezinnen is het een heerlijk uitje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtig initiatief inderdaad!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je, ik zal de link op mijn blog direct aanpassen

    BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!