zaterdag 10 december 2011

35. Voorzichtig weg op naar de kerst

Morgen ga ik zachtjes de kerstspullen weer eens opzoeken en bekijken wat ik er dit jaar van ga maken.
De kunstboom laat ik op zolder dit jaar. (Ik heb er zelfs twee, schaam, schaam. Eén had ik zelf al, op een flat bleek een echte boom steeds een crime om weer op te ruimen en als alleenstaande moeder was een boom halen ook niet mijn favoriete bezigheid en eentje kwam er via een client voor jongste dochter, maar die moet tak voor tak worden opgebouwd)  

Ik hou het klein en simpel in tegenstelling tot sommige buren waar de kerstslangen al weer uitbundig en schitterend door de tuinen lopen.
Ik wil voor simpel en natuurlijk gaan dit jaar en niks extra's uitgeven meer. Ik doe het gewoon met wat er nu is. Leuke ideetjes komen er aan alle kanten al langs, alle bladen laat ik dit jaar ook in de winkel staan.
Af en toe werp ik nog wel een blik in zo'n blad, maar ik heb dit jaar geen behoefte aan nog meer inspiratie.
Zeker nadat ik van de week weer eens showroom gezien heb. Daarin zat o.a een homo-paar dat al vijftig jaar bij elkaar was. De ene was de artistieke en de andere de praktische die meer het onderhoud deed. De artistieke zocht zeer zorgvuldig allerlei attributen en maakte daar een soort stillevens van, een compositie die hij mooi vond. Ze hadden een oude boerderij buiten met een grote stuk grond erbij en ook daarop waren ruimtes gemaakt, die de artistieke meneer dan weer componeerde tot een plaatje.
Als het eenmaal af was kwam hij er niet meer en dat vond ik nu weer zonde. Speciaal voor showroom ging hij wel weer in zo'n ruimte zitten, maar hij vertelde dat hij er al jaren niet meer geweest was. Liever werkte hij weer aan een nieuw project.
Ik werk zo ook aan mijn eigen projectje, maar ik wil er wel heel erg van genieten, door erin te leven. Steeds een stapje verder komen tot mijn plaatje er helemaal goed uitziet. Soms kom ik weer een stukje tegen en af en toe zelfs in eigen huis. Ik had naast mijn oude bed een klein tafeltje staan, dacht ik. Dat stond er al een paar jaar met mijn wekker erop, enzo. Maar toen ik mijn kamer leegmaakte, bleek het een lektuurbak te zijn die weer wonderwel bij mijn andere 'nieuwe' meubels paste. Schatgraven in eigen huis is ook erg leuk. Vroeger kwam ik regelmatig op rommelmarkten en nam dan wel eens vast wat mee voor later. Want ooit als de kinderen de deur uit waren, was mijn plan al om terug in de tijd te gaan qua meubilair. In de schuur stonden al twee buffetkasten die ooit in mijn veel grotere huis hadden gestaan en die ik niet kwijt wilde.
De ene is oud, zelf heb ik die al zo'n veertig jaar vanaf mijn eerste huwelijk in mijn bezit en die kwam uit een huis van een vrouwtje van dik 90 dat naar een bejaardenhuis moest.
De andere komt gewoon van een rommelmarkt en hebben mijn ouders eens meegenomen voor mijn keuken, maar die past nu wonderwel bij de leuke donkere biezen spijlen stoeltjes die ik via marktplaats had gevonden. Stukje bij beetje sprokkel ik zo alles bij elkaar.
Hier had ik eerst voornamelijk grenen meubilair uit mijn vorige flat, maar daar was ik zo op uitgekeken. Het was veel te groot en te grof voor dit kleine huisje. En ik  heb langzamerhand alles vervangen en/of uit beeld gehaald. Ik wil nog pogen om sommige kastjes d.m.v decoupage te verfraaien, zodat het toch weer mooi wordt om naar te kijken. Ook op zolder en in de schuur staan nog kastjes, gekregen en uitelkaar nog. Ooit wil ik die op zolder als mijn hobby/schrijf-ruimte in gebruik nemen. 
Maar eerst gaan we voorzichtig op naar de Kerstdagen. Nog een weekje werken en dan kan ik heerlijk weer twee weken genieten van mijn huisje. Genieten van het Glazen Huis in Leiden en Serious Request als ultieme aanloop naar de kerst en dan beide Kerstdagen en Oud en Nieuw en pas in het nieuwe jaar weer aan werken denken.           

2 opmerkingen:

  1. Wat heerlijk dat shoppen in eigen huis. Langzaam aan wordt het je eigen nestje. Kanp dat je nog zoveel energie hebt om de meubels op te knappen. Wij doen het ook al jaren met wat we hebben, maar elk jaar koop ik wel een doosje nieuwe versieringen, omdat er altijd wel wat sneuvelt. Gr. LZV

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb gewoon veel onbreekbaar spul, met een hond en twee katten vroeger, en kreeg ook nog wel het één en ander uit mijn ouderlijk huis. Voorlopig heb ik genoeg. Zeker als ik geen boom neerzet. Met de twee nog vrij jonge katers die er nu zijn, lijkt me dat een beter idee.
    Groetjes ST

    BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!