zondag 11 december 2011

37. Lekker kneuterig bezig

Vanavond mijn nephaard na jaren naar beneden gesleept.
Die had ik jaren geleden nog van mijn moeder gekregen en ze is er al vele jaren niet meer.
Er was steeds geen plek voor en hij heeft eerst een tijd op zolder bij mijn broer op de zaak gestaan. Ik was hem al min of meer vergeten, maar hij kwam weer tevoorschijn bij een opruiming daar en hij zat nog steeds in de doos. Toen kwam hij hier heen en heeft zo'n vier jaar boven bij jongste dochter gestaan als bijzettafeltje, want er was nog steeds geen plek in mijn woonkamer.
Maar vanavond had ik ineens zin in een vlammenspel. Lichten uit, kaarsjes aan en de kachel met nephoutvuur aan. En ik zit gewoon te genieten......
Schommelstoel erbij gezet met uitzicht op het vlammenspel.

Nu nog een haakwerkje erbij en ik ga heerlijk genieten deze winter. 
Ik heb ook in geen jaren gehaakt en verder als vasten en stokjes ben ik ook nooit gekomen, maar ik heb een tijdje geleden toch wel een haakblaadje aangeschaft en haakkatoen omdat er zulke leuke, lieve bistrogordijntjes in stonden. Dertig jaar geleden had ik die ook in mijn toenmalige heel oude huisje, toen gehaakt door een hele lieve buurvrouw. Nu wil ik ze toch zelf gaan proberen te haken.
Die makke heb ik steeds. Vroeger probeerde ik eens wat te breien toen ik zwanger was van mijn middelste dochter en heb uiteindelijk vier jaar over een babyvestje gedaan, want ik kreeg daar een buurvrouw die binnen 1 a 2 dagen weer met een heel leuk gebreid polotruitje aankwam in hele leuke kleurtjes. Mijn jongste dochter heeft het vestje uiteindelijk wel aangehad. Maar daarna heb ik nooit meer een breiwerkje opgezet.

Toen werd ik een alleenstaande moeder, die onder schooltijd altijd aan het werk was en daarna voor de kinderen thuis. Vroeger heb ik heel wat afgelezen (boek per dag ongeveer) en ik had ook veel hobbies. Volksschilderen heb ik gedaan, glas graveren, maar de jaren daarna heb ik niks meer voor mezelf gedaan.  Daar kwam niks meer van, alleen lezen doe ik nog steeds graag, al zijn het nu informatieve boeken i.p.v romannetjes ed. Alle leesboeken zijn de deur al uit gegaan, nu moet ik de rest ook nog eens uitdunnen. Want er zijn nog steeds heel veel boeken in mijn huisje. In mijn vorige grote woonkamer had ik drie dubbele boekenrekken staan en ook nog eentje op mijn slaapkamer. Nu staat er maar één enkel boekenkastje hier en de rest is op zolder terecht gekomen in dozen.  Af en toe ga ik er wel eens neuzen, maar ik zal toch eens wat weg moeten doen.
Ik heb heel veel kookboeken en bladen, dieetboeken, levensleerboeken, informatieve boeken, consuminderboeken en tuinboeken en dan nog wat hobbyboeken en nog het één en ander wat ik interessant vond om eens te lezen en onderweg tegenkwam. Zoals gezegd koop ik al jaren in pricipe geen nieuwe boeken meer, al zijn er een paar uitzonderingen geweest op consumindergebied. Teunie's boek en Toor de Haas zijn wel nieuw aangeschaft, maar op boeken- en rommelmarkten kom je ook heel wat leuks tegen.
Ik heb een paar hele oude huishoudelijke boeken en o.a. een distributiekookboekje uit de oorlog, schitterend om te lezen maar ook jaargangen kookbladen als Tip Culinair geven een heel leuke blik op bepaalde tijden en bijvoorbeeld de reclamegeschiedenis. Daar bladerde ik regelmatig door.
Ik heb nog jaargangen dubbel, ooit kon ik heel veel losbladige jaargangen gratis ophalen en daarna nog eens ergens ingebonden jaargangen. Ooit wilde ik nog eens uitzoeken welke ik nu dubbel had, maar het is er nog niet van gekomen. Dus verblijven beiden nog steeds op zolder nu. 
Nu nog even van mijn vlammetjes genieten...
Hopelijk fijne zondag gehad.   
  

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk, zo van de winter genieten! En het is altijd leuk om nog plannen te hebben en daar langzaam maar zeker meer tijd voor te krijgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind haken zelf makkelijker dan breien, maar kan het allebei wel. Het zijn ook echt winterhobby's he, zo lekker knus thuis.

    BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!