zaterdag 28 januari 2012

55. Wandelen is ook consuminderen

Begin deze week had ik problemen met mijn autootje en nog steeds trouwens.

Maandag is die bij de garage geweest en had ik mijn fiets even bij mijn vader laten staan. Ik mocht toen zijn autootje even lenen, maar het gevolg is dat mijn fiets nog steeds bij mijn vader staat.

Dus ga ik zo maar even wandelen naar de winkel, want een paar dingetjes heb ik nog wel nodig voor het weekend.
Dat is gelijk consuminderig, want zo kan je ook niet te veel mee nemen.
Je moet het tenslotte allemaal dragen.

Ik wil o.a. wat extra brood inslaan voor in de vriezer, gezien de weersverwachting toch een beetje reserve inslaan. Ik kan gelukkig ook wel zelf bakken, maar heb daar niet altijd de zin in en de tijd voor als ik de hele week werk. In geval van nood kan ik het altijd nog doen.
Morgen ga ik mijn fiets ook weer ophalen, want van mijn autootje krijg ik de zenuwen onderhand. Hij rijdt prima als die warm is, maar voor die tijd slaat hij regelmatig af en dat is heel vervelend als je voor een stoplicht staat op een tweebaansweggetje of op een druk kruispunt. En dat is me al een paar keer gebeurd. De laatste twee dagen ga ik eerst een stuk de verkeerde kant uit op een rustig binnenweggetje zodat hij eerst warm kan draaien, maar het is toch te gek dat ik eerst een paar kilometer warm moet draaien voordat ik echt de weg op kan.

Dus wordt het vandaag wandelen naar de enige winkels in het dorp. We hebben een klein winkelcentrumpje op een kwartiertje lopen, met een ah, een drogist, een bakker, een drankzaak en een snackbar en dan zijn we al snel klaar. In het weekend staat er nog een hele lekkere viskraam bij en een groentekraam buiten, maar die is niet goedkoper en ook niet biologisch. Bij de viskraam kom ik ook niet wekelijks, al maakt die wel hele lekkere verse lekkerbekjes waar je bij staat. En ook de kibbeling is zalig, maar niet best voor de lijn. Dit weekend heb ik nog een gerookte makreel om mijn visbehoefte te dekken. 

Voorlopig eet ik eerst mijn voorraad nog een beetje leger. Ik heb nog wel een paar blikken en potten staan voor nood, maar wil toch steeds meer op echt vers of hooguit diepvries eten overschakelen. Gisteren ook een pak droge bruine bonen en blonde linzen meegenomen. Dat vergt wel wat meer voorbereidng, inweken enzo, maar ik wil ook gaan experimenteren met de hooikist methode door een pan in mijn bed na te laten garen in dekbed of in doos met slaapzak e.d. Daar ga ik nog mee aan de slag en uitzoeken wat het beste werkt.

Ik nam in het weekend ook nog wel eens een bakje eiersalade mee of een bakje vissalade voor op een (stok)broodje of toastje, maar dat ga ik vanaf nu ook gewoon zelf maken. Mijn eigen hartige broodbelegsels voor door de week ga ik ook zelf maken i.p.v die kant en klare smeersels met conserveringsmiddelen en allerhande toevoegingen die niet nodig zijn.
Nu eerst maar even wandelen.
        

3 opmerkingen:

  1. Van de week was mijn autootje voor de apk naar de garage. Ik ging fietsen en ik kwam erachter dat dat helemaal niet zo erg was! Wandel se nog even!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fietsen doe ik ook graag. heb het al maanden gedaan tot zo'n 2 weken geleden het ineens nat en slechter weer werd. Wandelen doe ik minder graag, hou ik minder lang vol. Dan pak ik liever de fiets even en mijn boodschappentrekwagentje was ook al maanden geleden uitgeleend, merkte ik vandaag weer

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je bent ook minder snel geneigd extraatjes te kopen, want die moet je allemaal mee naar huis slepen. Wandelend boodschappen halen is dus ook nog eens goed voor de portemonee.

    BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!