dinsdag 10 januari 2012

49. Consuminder neus weer recht vooruit

Mezelf weer bijeengeraapt en de neus weer op vooruit gaan gezet.
Het afgelopen jaar was door alle privé toestanden al een verloren jaar.
Ik was ooit zo vol goede moed begonnen, maar werd achtervolgd door alles wat maar mis kon gaan.

Maar nu wil ik helemaal op koers blijven, wat er buiten mij om ook gebeurd. Proberen zo zelfvoorzienend mogelijk te gaan leven, met o.a. wat hulp van de ruilkring, mijn eigen groente- en fruittuintje achter mijn huisje dit jaar meer aandacht geven, zorgen voor mijn fijne simpele huisje en dit jaar helemaal aan mijn eigen project werken en zien dat van de grond af aan weer op te bouwen.

Simpel Thuis als consuminder e-magazine 2-maandelijks uitgeven.
Eind januari gaat het eerste nummer uitkomen. De eerste nieuwsbrief is beschikbaar en nu op koers blijven.
Er zijn nu geen kinderen meer  thuis die kunnen blokkeren en ik heb er geen hulp van buitenaf meer bij nodig.
Het kost mij alleen veel van mijn tijd, verzendings- en drukkosten zijn er zo niet, dus nu moet het gewoon lukken. 
Ik heb er veel zin in en loop af en toe gelukkig weer over van inspiratie. 

Maar nu eerst de eerste paar nummers zinvol zien vol te krijgen, daarna draai ik wel door. Een paar leuke contacten zijn er gelukkig nog wel. Alleen nog weer een paar leuke gastschrijvers zien te vinden, maar mijn ervaring is dat die vanzelf weer aan zullen haken als er eerst maar iets te lezen valt. 
Wat ik zoek, een leuke budgetkookrubriekassistent, iemand op doe het zelf gebied of met leuke handwerktips in en om het huis. En er zullen nog meer rubrieken te vullen zijn in de toekomst. Vrijwilligers graag en het kan weer een opstapje naar het echte werk zijn, want talenten worden wel weer opgemerkt door de grotere uitgevers is mijn ervaring.
17 maart 2012 is de vierde Genoegdag in Tilburg en daar heb ik ook leuke contacten lopen, dus daar werk ik nu in principe naar toe. Daar ga ik zeker naar toe en wil ook aandacht aan aansluitende stromingen meenemen, als permacultuur, transition towns en nog veel meer. Er zijn gewoon heel veel ontwikkelingen gaande, die ook weer raakvlakken met consuminderen hebben.
       

1 opmerking:

  1. Je hebt weer grootse plannen! Succes ermee, het zal je best veel voldoening geven wanneer je je eigen groente gaat eten.

    BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!