zondag 8 januari 2012

48. Nieuwe start

Afgelopen tijd werd mijn leven even flink door elkaar gerammeld, door mijn jongste dochter. Ze was van de zomer bij haar vriend gaan wonen, maar helaas ging dat niet zo lekker af en toe.
Ze kwam voor de Kerst een paar dagen naar huis en besloot hier, kennelijk achteraf, dat de relatie van bijna twee jaar voorbij was en koos voor iemand die zij ook weer via internet had leren kennen en verdween spoorloos eerst zonder iets te overleggen. Op eerste kerstdag moesten halsoverop haar spullen opgehaald worden, ik dacht toen nog dat ze weer thuis zou komen, maar zij bleek andere plannen te hebben en ze verdween weer. Thuiskomen was voor haar geen optie meer.
Dan zit je als moeder even in een hele rare situatie en zeker met de feestdagen. Het was net of ik in een heel slechte film zat, sprakeloos en niet begrijpend wat er zich nu eigenlijk voor mijn ogen ontvouwde.
Dochter weg met onbekende bestemming, geen idee waarheen, alleen Belgie was bekend.
Inmiddels is er gelukkig wel weer wat meer contact en de eerste schrik is een beetje geluwd. Langzamerhand wordt er weer wat gemaild en gepraat. Ik wist niets van de situatie waarin ze zat. Ja, bij een 'vriend' en ze had even tijd nodig om na te denken. Maar wie die vriend was wist ik ook niet. Je hoort zulke nare verhalen over meisjes die ingepalmd worden door mooi pratende kerels en deze was ook nog 15 jaar ouder, dus mijn emoties schoten ook heen en weer van verdrietig tot boos en alles daartussen. Ze is in leeftijd volwassen, werd ook nog 21 afgelopen week, dus terug halen was ook geen optie en dus ik bleef maar hopen dat alles goed zou gaan. 

Mijn hoofd stond even niet zo naar een blogje schrijven, maar mijn leven ging natuurlijk wel door. Ik heb me wel even erg rustig gehouden op consumindergebied. Al heb ik ook geen geld over de balk gegooid.
Er zijn wel diverse verjaardagen/feesten deze maand.
Mijn oudste zoon en zijn vriendin hebben een huis gekocht en zijn verhuist en gaan ook nog een geregistreerd partnerschap aan. Ze hebben samen twee dochtertjes en er is nog een eerdere dochter en gisteren was er dus een groot inwijdingsfeest - verjaardagen - partnerschapsfeest.
Jongste dochter was ook jarig in den vreemde en middelste dochter viert haar verjaardag komende zondag.
Voor de kleinkinderen had ik ook nog een voorlees/kijkboek gekocht. Over "Het Muizenhuis" had ik al veel goede berichten gehoord en mijn oudste dochter zou ook komen met kleinzoon, dus voor beide gezinnetjes had ik een boek gehaald, maar helaas kon de oudste dochter op het laatste moment niet  komen. Die krijgt het dus later.
Ik ben wel alle uitgaves weer aan het noteren.
Vandaag wel een paar boodschappen bij de Lidl voor komende week gehaald. Nu hoop ik het zo lang mogelijk uit te kunnen zingen zonder nog naar de winkel te moeten. Er moest toch wel wat broodbeleg komen, want elke dag droog brood mee, vind ik persoonlijk wat minder. Een paar leuke reclames meegenomen, zodat ik weer wat vriesvleesvoorraad heb. Lidl had de kipfilet in de reclame voor 3,99 de kilo en mager rundergehakt. Daar kan ik weer veel kanten mee uit.
Vandaag maak ik een pan hutspot voor een keer of drie eten met shoarmavlees (AH reclame afgelopen week 2=1). Eén keer eet ik het nu en de andere twee vries ik in voor de dagen dat ik minder tijd om te koken heb. 
Van mijn schoondochter kreeg ik gisteren nog een deel van haar kerstpakket mee waar zij niks in zag, maar er zaten o.a. 4 leuke witte soepkommen in en een wit peper- en zoutstelletje en een zak bospaddestoelensoep en aparte soepstengels en leuke servetten. Die komen hier ook wel weer op. Dan laat ik wat lelijkere soepkommen wel weer eens verdwijnen. Vroeger keek ik niet zo naar het uiterlijk en nam wel het goedkoopste mee, ook al zat er misschien een vlekje aan, de zgn. B-keuze artikelen.
Maar tegenwoordig wil ik het ook wel een beetje mooi vinden om naar te kijken. Of het nu tweedehands is, maakt me niet uit of gratis zoals nu. Dan gooi ik wat lelijks er weer uit. Zo schift ik toch steeds weer het meer prettig ogende servies en gooi ik het lelijke, vaal geworden er weer uit. 
       

  

  

2 opmerkingen:

  1. Ik kan me voorstellen, dat je flink in de rats hebt gezeten. Het blijft toch je kind, hè? Ook hier nog soepstengels uit het kerstpakket. Het zal nog wel even duren voordat deze op zijn. Ik ben nog steeds bezig met het opmaken van alles wat daar in zat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dag mevrouw , ben blij dat met de dochter alles oke is .. zonder negatief te willen klinken (en het gaat niet over u en uw kinderen)maar sommige jong mensen beseffen niet welke fijne ouders ze hebben denk ik ik ben 42j en heb niets aan mijn ouders ! ze zijn hoogopgeleid welstellend hebben nooit moeten huren of lenen ... en hadden mijn inziens beter nooit géén kinderen gehad ze waren géén warme ouders en zijn ook géén warm grootouders als ik zie naar een oma-tje in de straat die past op die heeft es een pannetje hutsepot mee die maakt es een gordijntje die kaft schoolboeken oh wat kan ik dan jaloers zijn! geld hadden we vroeger zeker niet tekort maar warm en gezellig ho maar ons gezin heeft het nu niet zo breed maar mijn kinderen zijn echt gelukkig er word veel gekookt geknuffeld en gekuntseld etc je dochter heeft geluk met zo'n fijne mams waar ze altijd terug thuis mag komen toen ik na een lange relatie alleen was en moest leven op 8€ per dag , hebben de mijne nooit gevraagd hoe het met me ging om over hoe verdrietig ik wel was nog niet te spreken.. ze hadden het veel te druk met zichzelf uit gaan uit eten opreis gaan en mijn vader met vreemd gaan nu kan ik het beter plaatsen en heb ik afstand van hen genomen ze zijn rijk maar zo arm van geest en hart en vol bitterheid!! ik wil u nog bedanken door u heb ik toor leren kennen en daar ben ik erg blij mee lieve groeten Jezebelle

    BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!