dinsdag 26 juni 2012

95. Genieten van consuminderleven

Ik zit ineens in een hele lekkere consuminderflow. Gisteren weer een brood gebakken in mijn bbm en die was weer een stuk beter dan de eerste na wat aanpassingen. De eerste was droog en brokkelig en had ik te laat aangezet, zodat ik ongeveer midden in de nacht nog hevig aan het bakblik stond te rammelen om het brood eruit te krijgen.
Poging twee was een stuk beter van struktuur en was voor middernacht klaar. Ik ben gelijk weer genezen van supermarktbrood. Om de dag een brood bakken is net genoeg voor mij alleen.
De aardbeien komen ook lekker elke dag vers uit de eettuin. Vandaag een receptje van Jamie gevolgd en eens kijken hoe dat smaakt. Aardbeitjes gemarineerd in wat suiker en balsamicoazijn en dat moest twee uur blijven staan. Ik mag bijna even proeven.

Vannacht ga ik slapen als een filmster. Ik heb eindelijk luxaflex hangen in mijn slaapkamer, dus het is al een stuk donkerder gelukkig.
Nu alleen nog in mijn bed in slaap vallen, daar ging het gisteren even mis mee. Toen zat ik nog even het laatste nieuws te kijken en prompt was het ineens vier uur en was ik in mijn stoel in slaap gevallen na de korte nacht van zondag, toen wachtend op mijn eerste brood dat er dus niet geheel goed uitkwam. Gisteren heb ik een zwart oogklepgeval meegenomen bij AH uit de bonus aanbieding. Vanaf nu moet ik altijd en overal lekker in het donker kunnen slapen ongeacht waar ik slaap, alleen nog afwachten hoe het met zo'n slaapmasker slaapt. Mijn geest was vandaag wel uitgerust, maar mijn lijf had wel moeite met de korte bedstand van afgelopen nacht. Het was vandaag meer het gevoel van de 4-daagse gelopen te hebben in de benen en voeten, na maar drie uurtjes plat in bed liggen.

Ik doe nog steeds zo min mogelijk boodschappen. Afgelopen weekend nog eens de voorraadkast bekeken en daar staat gewoon nog veel te veel houdbare waar in voor 1 persoon. Dat moet gewoon minder worden. Nu eerst maar weer in bed landen. 
    

4 opmerkingen:

 1. Even een vraagje; hoe bewaar jij brood uit de bbm? Bij ons droogt dat zo snel uit en moeten we het eigenlijk in één keer opeten, maar met z'n 2-en is dat bijna niet te doen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik bewaar mijn brood in een schone theedoek, als variatie op de broodzak. Zou er natuurlijk ook een zak van kunnen maken.

   Verwijderen
 2. Wow wat ben jij goed bezig! hopelijk heb je vannacht wel een
  betere nacht gehad!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ben je goed bezig. Ik ben graag met puur bezig. Aangezien ik weet wat men in voeding stopt ( studeerde voeding)

  BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!