maandag 2 juli 2012

96. Heerlijk opruim- en consuminderweekend

Gisteren had ik goed de gang erin en ik was erg radicaal bezig geweest. Mijn mini-keukentje is/was helemaal niet naar mijn zin. Te vol, te klein en ineens heel erg aan de weggooi gegaan. Alle kastjes langs gegaan en overtollige zaken die toch niemand meer wil hebben radicaal weggesmeten. Kopjes die ik nooit gebruik en waar ik ook geen schoteltjes meer van kon vinden in de grijze bak gegooid. Daarna de mokken bij langs en alle lelijke of niet prettig drinkende ook met een grote boog weggesmeten. Mijn buurvrouw moest er wel om lachen, want die bleef maar gerinkel horen. Kapot kan ik ze ook niet meer opvissen en ik had de bak voor de keuken geparkeerd en gooide vanuit de keuken met een grote boog weg. Na vijf kinderen en een afwasmachine had ik gewoon teveel van sommige dingen nog.
En ik had nog leuke oude beroepenkopjes van de rommelmarkt en wat klimopservies opgeslagen staan, dus nu radicaal alle oude troep weggesmeten. Zodat ik ook de leuke dingen wel kan gaan gebruiken. 
Eergisteren ook de woonkamer weer eens aangepakt. Dochter kwam met schoonzoon en nieuwe kleinzoon langs, dus ook daar radicaal aan het werk geweest. Leeg maken is mijn motto momenteel. 
Geen zooi meer zien, boeken netjes opgeruimd in plaats van op stapeltjes en soms ben ik weer te opgeruimd en kan ik sommige dingen gewoon niet vinden, terwijl ik zeker weet dat het in huis moet zijn.
(Lisa ben nog steeds zoekend naar je boek dat met nog een groen boek in een tasje moet zitten, maar waar???)
Gek word ik soms van mezelf, nu leef ik alleen en nog kan  ik het niet lekker strak geregeld krijgen. Elk weekend doe ik weer een aanval en langzaam maar zeker komt er ook wel verbetering te zien, maar het gaat me nog niet snel genoeg. 
Nu was er ook wel weer genoeg bijwerk te doen. Tig wassen gedraaid voor mijn tweede dochter, die nog wat achterstallige was had liggen na haar bevalling. Vier maxidekbedhoezen zaten erbij van het extra groot maxi-formaat bed dat ze hebben. Eén hoes en de wasmachine zat ongeveer vol. Plus niet alle dagen mooi weer, dus niet zo snel drogend, maar ook daar heb ik een streep onder kunnen zetten. Afgelopen weekend de laatste twee manden afgeleverd en een eigen wasje gedraaid, zodat ik ook weer schoon de week in kon.
Zaterdag maar heel  minimaal boodschappen gedaan, drie dingen stonden op mijn lijstje en daar heb ik me ook keurig aan gehouden. 
Gisteravond zelf weer een brood gebakken en de oven aangehad en gelijk drie soorten vlees voor komende week gebraden, zodat ik de rest van de week snel klaar ben met mijn maaltijd. Vandaag al gelijk profijt van gehad. Ik had nog een zakelijke afspraak en die ging pas over zessen weer weg. Wat aardappelschijfjes uit de vriezer gepakt en in de koekenpan gegooid en een paar flinke handen roerbakgroente, kippenpootje erbij warm laten worden en binnen 15 min. kon ik aan tafel. Straks de rollade ook nog even netjes in dunne plakjes snijden en per portie verpakken, daar kan ik ook nog wel een keer of drie van eten. En die vind ik dun gesneden en koud het lekkerste, met een salade of rauwkostschoteltje.
Nu nog eventjes een eindje fietsen om af te koelen en dan is het wel weer welletjes voor vandaag.
 
   

      

1 opmerking:

  1. Zo! Wat een schat van een moeder ben jij dat je al die wassen hebt weggewerkt voor je dochter. Dát is nou wat je noemt een heel mooi cadeau.
    Vind ik leuk om te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!