woensdag 18 april 2012

76. Rustig leven, wat is dat?

Ik zou denken dat ik het nu een stuk rustiger zou moeten hebben.
Alle kinderen zijn nu de deur uit, maar het ene was nog niet geweest of het volgende diende zich al weer aan.

Het spreekwoord is kleine kinderen - kleine zorgen, grote kinderen - grote zorgen.

En dat klopt de laatste jaren wel. Eerst was er de jongste dochter die ineens naar Belgie vertrok met een voor mij geheel onbekende jongeman naar een voor mij onbekend adres als één van de laatste zorgen, na het verbreken van haar relatie van 2 jaar. Dat gebeurde net voor de Kerst afgelopen jaar. Inmiddels is er gelukkig wel weer een goed contact, maar erg fijne feestdagen werden het niet. 
Daarna werd de oudste zoon zeer ernstig ziek en hij lag drie weken knap belabberd in het ziekenhuis met een hele lelijke zware longontsteking. Hij krabbelde gelukkig weer op en werkt inmiddels weer halve dagen.
Toen kwam de jongste zoon weer met de mededeling dat hij zijn baan kwijt was, dankzij de crisis. Geldproblemen maakten dat hij zijn loon al zeer onregelmatig en in stukjes kreeg en de knoop was doorgehakt.  Na ruim vier jaar staat hij op straat en kan hij weer op zoek naar een andere baan. Hij heeft nu wel een officieel vakdiploma Sign kunnen halen en zijn rijbewijs, dus hij kan nu wel meer kanten uit, want het reclamevak is ook erg crisisgevoelig momenteel. 
Voor die tijd werkte hij meestal via uitzendburo's en dat was ook af en aan werken. Paar weken wel en dan weer weken niets. Nu heeft hij tenminste een paar jaar arbeidsverleden zonder gaten. 
En afgelopen zondag viel de jongste kleindochter van ruim twee nu van een schommel, armpje gebroken en in een gipsspalk. Er werd nog voor een hersenschudding gevreest, maar dat bleek gelukkig niet het geval. 
Vlak voor de Kerst was zij ook al van de trap gevallen, toen ze net een half uur in hun nieuwe huis zaten en brak ze haar sleutelbeen.
Klein arm ongeluksvogeltje.
En mijn middelste dochter is inmiddels hoogzwanger aan het worden. Begin juni zal er een kleinzoon bijkomen, dus zij begint ook aan haar laatste loodjes. 
Voor die tijd wilde mijn vader graag nog eens een midweekje naar een vakantiehuisje. Na het overlijden van onze moeder en zijn vrouw uiteraard, was hij niet meer echt weggeweest en hij wilde graag nog eens zijn geboortestreek en de woonplaatsen van zijn voorouders bezoeken. En hij vroeg mij of ik zin en tijd had om mee te gaan als enig beschikbaar en alleenstaand kind, want alleen vond hij het ook maar niks. Natuurlijk vond ik dat ook een prima idee. Voor mij is een wegga-vakantie ook al jaren geen optie en we kunnen het prima vinden.
Mijn broertje en zusje hebben beide partners, een druk leven en nog kinderen thuis.  En ik lijk ook het meest op mijn vader qua karakter.  
Hij is bijna 87, dus is ook een mens van de dag, net als wij allen trouwens.
Wij hebben dus komende week een midweekje Drenthe geboekt staan en ook de jongste dochter wilde ineens ook nog een midweekje ergens in Drenthe op vakantie met huidige vriend/verloofde, mij en jongste zoon, dus er zit ook nog een midweekje half mei in de planning. Daarna wil ik niet meer wegzijn met oog op de komst van de a.s.  kleinzoon-baby.

Zo ga je nooit weg en zo staan er ineens twee korte vakanties in de planning. En dan wil ik ook nog een keertje naar mijn oudste dochter en haar gezinnetje in Enschede, maar dat doe ik met de trein in 1 dag op-en-neer. Daar heb ik al een goedkoop kaartje voor in huis. Dat moet ook ergens op een zaterdag komende maand gebeuren. 

Zelf weet ik ook nog steeds niet of mijn contract als thuishulp verlengd wordt. Mijn derde contract loopt eind juni af en daarna hoop ik voor onbepaalde tijd in dienst te komen. Maar zeker weet ik dat nog steeds niet. We duimen dan zelf ook maar weer verder.
Mijn werk doe ik prima, ik ben praktisch nooit ziek geweest en al mijn clienten zien me erg graag komen.        

4 opmerkingen:

 1. Hoop dat je je contract kan houden! Wat een gedoe allemaal zeg met de kinderen en kleinkinderen. Hoop dat ze allemaal snel hersteld / bevallen / enzovoort zijn...

  En natuurlijk fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goh en dan denk je maarzo dat je het rustig krijgt als je kinderen het huis uit zijn... dus zó werkt dat bij ons straks... Maarreh fijne vakantie straks hoor! Best leuk zo met je vader lijkt me zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is ook al zo wanneer je stopt met werken. Je bent ineens beschikbaar en dan weten de mensen je te vinden. Toch wel gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hopelijk word je contract verlengd! Je zou het toch wel denken gezien de berichten dat er gebrek is aan goede (thuis)hulpen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!