zaterdag 14 april 2012

75. Boodschappenstop en zaaikoorts

Afgelopen week heb ik minimaal boodschappen gedaan en dat bevalt prima.
Vandaag ook alleen maar de meest noodzakelijke dingen meegenomen en lekker op de fiets gegaan. Even binnendoor gefietst naar het volgende dorp om te kijken of de stalletjes van de tuinders al weer buiten staan en inderdaad was er weer het één en ander langs de weg te koop.
Ook hier was de vooruitgang te merken, een paprikaverkoper had vroeger een kastje staan met een geldkistje, maar nu was er een automaat gekomen. Maar de prijs was nog altijd schappelijk, dus daar wel paprika's meegenomen, 4 voor 1 euro en kakelvers.
Komkommers en tomaten waren er ook weer, maar die had ik niet nodig.
De aardbeien op de foto zijn nog van vorig jaar, maar ik heb nu wel de nodige plantjes en wat in potten en bakken gedaan om weg te geven. Het oudste deel heb ik verwijderd, na vier jaar was een kwart van mijn tuin vol gegroeid, terwijl ik met twee rijtjes begonnen was.
Mijn koude bak heb ik eindelijk afgemaakt vandaag, zodat ik daar ook in kan zaaien en hopelijk ook langer oogsten.
De keukenkruiden heb ik samen in een grote bak gezet en ook mijn 4 nieuwe fruitboompjes, 2 x appel, 1 peer en 1 kers,  heb ik eindelijk definitief in de grond gezet.
Aan de voorkant heb ik een vlinderbloemenmix gezaaid en ook binnen ben ik druk aan het voorzaaien. De afgelopen tijd heb ik weer wc-rolletjes gespaard om bonen in voor te trekken. Die knip ik in tweeën door. 
Dat heb ik eerder ook gedaan en dat is me prima bevallen. Met rolletje en al gaan ze dan de grond in en je maakt de wortels dan niet zo stuk bij het uitpoten. Ze staan dan netjes apart en groeien ook niet zo door elkaar.

Straks nog even een vers groentensoepje maken voor morgen. Dan komt jongste zoon even mee eten en hij eet voornamelijk kant en klaar maaltijden, dus wat extra verse groente kan zeker geen kwaad, met biologische gehaktballetjes, al zal dat hem een worst wezen. Hij is daar helemaal niet zo mee bezig. Vrijgezel en had drukke baan, dus ging voor makkelijk en snel. Hij wil weer terug komen en er stond een advertentie in de lokale krant in zijn richting dus daar wil hij wel op reageren.    

   

1 opmerking:

  1. Ik snap het wel, maar toch lijkt me zo'n kastje leuker dan zo'n automaat!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!