zaterdag 3 maart 2012

65. Simpel wonen

Nadat mijn laatste spruit afgelopen jaar het huis verliet, ben ik langzamerhand mijn inrichting aan het ombouwen geweest en trouwens nog steeds bezig :-)
Het blijft een project in wording.
Via vinden(grofvuil), rommelmarkt, kringloop, marktplaats enz. heb ik langzamerhand de spulletjes gevonden die ik in gedachte had. 
Van functioneel voor een groot gezin op een grote etage met een reuze woonkamer, kwam ik in een veel kleiner droomhuisje met tuintje terecht. Mijn woonkamer werd een stuk kleiner, waardoor mijn oude meubilair totaal misplaatst opgepropt stond.
Alles was gewoon veel te groot, mijn grenen wandmeubel, mijn hoekbank, mijn grenen eethoek.

Gelukkig had ik nog twee kleinere oude kasten al vier jaar in mijn schuur bewaard. In mijn oude huis had ik wel drie wandmeubels in de kamer staan. De oudste sleep ik al veertig jaar mee en kwam toen al uit het huisje van een dame die naar een bejaardenhuis ging. Later had ik nog een bruin buffetkastje van een rommelmarkt via mijn ouders gekregen, dat eerst een plek in mijn 'oude'  keuken had. 

Die twee kasten vormen nu de basis van mijn "nieuwe" terug in de tijd-jaren 30/40-woonkamerlook. Bij mijn schoondochter kwam ik een inklapeettafel tegen, die zij weg wilde gooien. Ingeklapt is die goed voor twee a drie mensen en ik kan aan beide kanten nog een flink blad uitklappen zodat ik dan ineens acht a tien mensen ook behoorlijk kan laten zitten eten.
De hoekbank was versleten en goor, na vijf kinderen, een hond en twee katten en die is weggedaan. In plaats daarvan had ik via Marktplaats twee houten stoeltjes met biezen zitting gevonden. Een schommelstoel heb ik nieuw gekocht met grote korting en bij mijn vader vond ik nog een makkelijk stoeltje. Een stoof en een voetenbankje heb ik voor een paar euro gevonden, mijn tafeltje/lektuurbak stond gratis bij een container, maar past er helemaal bij. Twee antieke leren kasteelstoelen vond ik ook via marktplaats voor bij de eettafel. Mijn houten harmonica-naaidoos komt bij mijn moeder vandaan. Zelfs kunst staat al klaar om opgehangen te worden. Een 'oud' nepmeesterwerk, maar ook echt schilderwerk uit de oude doos. Een schilderij van de Prinsenhof en Oude Kerk uit Delft maar ook een afbeelding van een jongen in een kruiwagen met wat ganzen. 
Ik voel me heerlijk in het sfeertje wat ik nu heb neergezet.

De laatste puntjes moeten nog wel op de i en ik heb nog een sterke zoon nodig om wat laatste dingen te verslepen. Eén stukje moet nog anders komen te staan. Maar mijn tv is loodzwaar en staat nu achter bij de eethoek, terwijl ik hem bij mijn zithoekje wil hebben. Mijn computer staat nu ergens halfweg langs de muur en er is nog een vitrinekast met mijn VW-kevers die in een hoekje gedrukt staat. Daar wil ik nog mee slepen en daarna kan ik ook dingen gaan ophangen als alles een definitieve plek heeft. 
Dan kan ik in de keuken verder gaan met opleuken. Daar is nog niks aan gedaan en ook mijn slaapkamer moet nog worden aangepakt.
Ik ben in het kleinste slaapkamertje gaan slapen omdat er met mij nog twee grote kinderen meekwamen hier, maar zoonlief is eerst vertrokken en toen ben ik maar in zijn kamer gekropen aan de voorkant. Mijn oude kamertje wordt nu kasten/opslagkamer. Mijn dochter is inmiddels ook de deur uit, dus ik zou nu ook aan de achterkant kunnen gaan slapen, maar dat wordt dan ook weer slepen. Eén project tegelijk maar aanpakken. 

2 opmerkingen:

  1. Ik zou lekker in de slaapkamer gaan slapen, die in de zomer het koelst is en de andere warme slaapkamer in de winter gebruiken. Wel lekker dat je het nu bijna in de huikamer op orde hebt. Je kunt nog heel lang doen over de keuken en slaapkamer. Een mens moet toch iets te wensen hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Geheel eens, tuinslaapkamer heeft lamellen is zomers koeler, kamer waar ik nu slaap heeft geen gordijnen, dus ontwaken met licht wat er wel of niet is. Maar daar staat de zon 's zomers 's middags op Is ook een overweging voor mij om over te denken.

      Verwijderen

Consuminderreacties graag!