zondag 22 maart 2015

156. Op weg naar een leger huisje

Gisteren de planning gemaakt en vandaag vast een beginnetje, maar het liep niet helemaal naar wens.
Ik had een eettafel op een facebookgroep gezet om weg te geven. Zo had ik hem ook gekregen en bij nader inzien was hij toch te groot voor mijn huisje. 
De regel is dat je hem dan ook weer weg moet geven en ik had hem al op een paar groepen in de buurt gezet. Ook wel twee reacties gekregen, maar die wilden alleen een complete eethoek met stoelen erbij terwijl ik alleen de tafel aanbood en vanmorgen kreeg ik weer een reactie van iemand die hem graag wilde hebben. Gelijk had ik geantwoord dat ze even een PB moest sturen voor een afspraak en vervolgens hoorde ik vele uren niks meer. Het is dat ik vanavond even weer op de groep keek en stond daar pas begin van de avond vermeld dat ze ineens geen interesse meer had. Geen persoonlijk bericht even en ik had de laptop de rest van de dag maar aan laten staan om geen bericht te missen.  
Uiteraard heb ik niet stil gezeten de hele dag en tussendoor wel het een en ander weggegooid en opgeruimd. Maar ook de tafel verder klaar gezet zodat die opgehaald kon worden. Het blad staat al in de gang en de kolom stond voor in de kamer en de schroefjes was ik eerst ook kwijt, maar heb ik toch weer gevonden.
Terwijl ik toch bezig was, was ik gelijk op zoek naar een opladertje dat ik al even kwijt ben in huis. Dus ongeveer elke la bekeken en doorgespit en gelijk nagekeken en uitgezocht. Dat zet natuurlijk nog geen zoden aan de dijk en is niet erg zichtbaar, maar ik had hoop dat die tafel vandaag weg ging en dan kwam er gelijk weer meer ruimte.

Het is echt een leuke aparte tafel, maar er is blijkbaar niet veel behoefte aan. 
Vanmiddag heb ik toch nog even de fiets gepakt na de ergernis van niks horen. Het zonnetje scheen lekker, dus ook even een frisse neus gehaald en een stukje zon meegepakt. 
Afgelopen week heb ik ook gemerkt dat mijn toilet weer kuren heeft met doorspoelen. Dat zou al weer zijn, ik heb al diverse keren de woningbouw erbij gehad. De laatste keer was rond de kerst en toen hebben ze een noodreparatie gedaan en ze zouden na de feestdagen weer contact opnemen. Nu ben ik doorgaans aan het werk en alleen op vrijdagmiddag vrij en dan werken zij niet, dus dat is ook een probleempje. Morgen maar weer aan de bel gaan hangen, want nu durfde ik de wasmachine vandaag ook niet aan te zetten. Ik merkte afgelopen week dat alles weer minder goed door loopt en vanmorgen kwam er zelfs water opzij van de pot omhoog bij het doorspoelen. Vanaf het begin van hier wonen zat er al iets met de aansluiting van de stortbak niet lekker, die schoot er regelmatig uit en lekte bij het doorspoelen. Er is iemand voor geweest en die gaf aan dat het pijpje te kort was geweest, maar uiteindelijk was de vloer ook verrot. Mijn toilet is al een paar maal ook verstopt geweest en waar dat aan lag mag Joost weten. Mijn toilet verzakte gewoon en rond de kerst hebben ze er een plaat onder gezet zodat ik weer stabiel kon zitten, want het wiebelde gewoon.   
Morgen weer nieuwe kansen dus we gaan weer door en even lekker uitslapen, want ik ben een weekje vrij om lekker op te ruimen en dit soort klusjes af te wikkelen.

2 opmerkingen:

  1. Kan je de tafel anders niet op laten halen door de kringloopwinkel?
    veel ruimplezier! Ik hoop dzt je je doel behaald deze week maar vergeet niet van het mooie weer te genieten!
    groetjes Marie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik had jaren terug ook een hele mooie eettafel met stoelen erbij, was nog prima maar veel te groot voor mijn huisje en helemaal nu dochter het huis uit is . na weken leuren heb ik de kringloop gebeld en die kwamen hem de zelfde dag nog ophalen.

    BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!