zondag 1 maart 2015

152. Nieuwe week, nieuwe consuminderkansen

De afgelopen week is het vlees in het weekend bereiden me heel goed bevallen. Het grootste deel van de week had ik snel een maaltje op tafel staan. 
Maandag had ik van een beetje oosters geprakt gehakt en een paar plakjes rollade in stukjes gesneden, rijst, Thaise roerbakgroente en een ommeletje een snelle nasi gemaakt. Het was al op voordat ik eraan dacht een foto te maken.

Op dinsdag at ik een paar plakjes rollade met zelfgemaakte lekker gekruide aardappelblokjes en brocolli, op woensdag werd het gekookte aardappels met wortels en de gehakt. Op donderdag was ik een beetje uitgeteld en werd het een broodje met de gehakt in sat├ęsaus en de rest is in zoonlief gegaan na zijn werk. Op vrijdag had ik nog hamburgers die op moesten en die gingen ook op een broodje.  

Afgelopen zaterdag kreeg ik eters en daarvoor had ik ook een nasi gemaakt met shoarmaburgers als vlees, lekker gebakken eitje erbij en als toegift zelfgemaakte  kibbeling erbij. Kabeljauw uit de diepvries bij de J.U.M.B.O. meegenomen en zelf een beslagje met viskruiden gemaakt. Heerlijk kledderen maar het ging er goed in bij de jongste kleinzoon en ook de groteren vonden het heerlijk en het ging schoon op. 

Nu staat er weer een kilo gehakt in de oven voor komende week, nu weer met andere kruiden voor een andere smaak. En komende week zal ik ook ergens nog even langs de Turkse winkel gaan voor een kilootje ontbeende kippendijen, die had ik twee weken geleden ook en die zijn ook prima bevallen. Malser dan kipfilet, geen bot te betalen en een stuk betaalbaarder ook. 
Wat meer vis mag er ook wel in mijn menu komen. Ik kwam vandaag een heel simpel recept voor tonijnburgertjes tegen die ik ook wel eens wil gaan proberen. Gemaakt van wat gekookte aardappels, wat kruiden en een blikje tonijn.
Vandaag was er een Turkse pizza met sla, tomaat en knoflooksaus en verse annanas toe. Dat was ook voor het eerst in jaren dat ik die laatste in huis had. Lang geleden had ik het wel eens geprobeerd, maar het schillen en snijden was toen niet zo'n succes, dus eigenlijk nooit meer geprobeerd. Of hij was niet rijp genoeg of ik had hem niet goed gesneden, maar er zaten toen veel harde stukken in. Nu had ik er zo'n handige snijapparaatje bij genomen en hem nog een paar dagen laten liggen en hij was heerlijk zacht en sappig. Die mag nog eens terug komen. De resten gaan straks lekker in de blender voor een gezonde fruitsmoothie voor morgen. 
Vandaag heb ik ook wat extra eitjes gekookt naast mijn eitje bij het zondagsontbijt om voor komende week als broodbeleg te dienen. Daar maak ik zo een eiersalade/spread van.

Afgelopen weekend had ik lekker de gang erin en merkte ik dat ik afgelopen jaar eigenlijk vrijwel stil heb gestaan in eigen huis. Vorig jaar rond deze tijd is mijn gebrek aan vitamine D ontdekt na veel klachten, die er langzaam inslopen. Langzamerhand ben ik wel weer aan het werk gegaan en heb eigenlijk steeds op de rand van mijn kunnen gezeten qua energie. Pas nu kan ik weer iets meer voor elkaar krijgen. Maar ik moet wel met lijstjes werken en prioriteiten stellen, dan krijg ik het wel voor elkaar. 
Ik wil drastisch gaan minderen in spullen in huis en heb zaterdag een start in de keuken gemaakt. Die staat veel te vol en is gewoon klein. Een kastje onder handen genomen met mokken en glazen o.a. en drastisch uitgedund. Zeker 15 mokken weggehaald, die koop je af en toe als je weer eens een leuke tegenkomt. Maar ik heb tegenwoordig een thermosmok in gebruik en die bevalt veel beter. Dus een paar voor visite en de rest is gewoon ballast. En zo heb ik nog veel meer ballast in huis. Leuk, leuk, leuk, maar waar laat je het. 
Nog een lange weg te gaan maar ik zie het licht.  

3 opmerkingen:

 1. Zo ben ik in de badkamer begonnen vandaag.
  wat een troep komt er uit die 2 kastjes zeg!
  alle oude medicijnen in een zak voor de apotheek.
  alle doucheschuim en aanverwanten uitgezocht. Hoop weg! Heerlijk!

  groetjes Marie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn badkamer is gelukkig vanzelf al minimaal, een soort uitgebouwde kast.
   Maar ik heb wel best wel wat douchespul enzo in voorraad, als thuishulp krijg je ook wel wat kado, dus een voorraadje heb ik wel elders staan

   Verwijderen
 2. Wat een goed idee vlees op die manier. Ik maak ook altijd van alles met gehakt. Vaak goedkoop en je kan er veel kanten mee op.

  BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!