maandag 28 mei 2012

85. Even bijtrekken weer

Weer terug van een korte vakantie en nu moeten we weer even bijtrekken.
Kort na elkaar ben ik nu twee keer een midweekje weggeweest in Drente, eerst met mijn vader en nu met mijn jongste dochter en haar Belgische verloofde. Even de familiebanden weer wat aangetrokken en heerlijk ontspannen, maar ook wat werkuren, die cash betaald werden gemist en nu is de maand mei even wat langer dan mijn salaris.
Gelukkig geen ramp, qua voeding is er genoeg in huis nog.
En komende week komt het salaris weer binnen, maar ik moest toch even wat lenen om nog wat shag te kunnen halen. Mijn wijntje wil ik best laten staan, maar helemaal zonder rookwaar het weekend in is toch iets te veel gevraagd.

Gelijk weer een impuls om toch nog  weer een tandje zuiniger te gaan leven en een spaarpotje op zien te bouwen om dit soort situaties te voorkomen. Ook al omdat de toekomst ook onzeker is.
De onkosten gaan zeker omhoog, hogere eigen bijdrage zorg, enz. Een goed voorbereid mens moet daarop ook inspringen. 

De voorraad en de vriezer mogen ook best weer wat leger. De midweekjes kostten mij niet veel, ieder nam zijn eigen spullen, drinken, wat eetbaars en beleg mee en we hebben niet heel veel buiten de deur gedaan, wat geld kostte. Het duurste was de dierentuin bezoeken op verzoek van dochter, verder was het lekker veel naar buiten en wat spelletjes doen. Het weer werkte ook niet echt mee.
Op maandag was het redelijk, maar dan kom je laat aan en werd het verder een beetje kamp verkennen en een tennisspelletje buiten gedaan. 
Op dinsdag werd het al al kouder en natter en zijn we naar Emmen geweest, stad deels bekeken en wat winkels bezocht, maar niks meegenomen.
Woensdag was het helemaal pet weer, koud en nat, dus toen veelal binnen spelletjes gedaan, een muziekquiz hadden we mee en jatzee gedaan en lekker zitten praten.
Donderdag werd een droge dag en toen de dierentuin bezocht.
Koken deden we zelf en om de beurt, de verloofde bleek zijn handen ook niet verkeerd te hebben staan en hij hielp ook steeds weer netjes mee de boel weer op te ruimen.
We kregen elke dag verse broodjes voor ons ontbijt bezorgd en de twee tortelduifjes hebben ook elke dag heerlijk genoten van de sauna en het bubbelbad in het huisje.
Vrijdag moesten we al vroeg op, want dochter moest ook nog een verklaring uit de burgerlijke stand bij de gemeente alhier halen om zich in Belgie te kunnen laten inschrijven en we konden er geen afspraak voor maken door Hemelvaartdag ervoor. Het gemeentehuis ging al om 13.00 uur dicht. We hadden het ook al via internet geprobeerd, maar toen kregen we niet de juiste verklaring toegestuurd, dus nu maar in persona aan de balie gaan staan tussen allerlei paspoortaanvragers. Nu wel het juiste stuk gekregen en ze heeft zich ook gelijk hier uit geschreven zodat ik nu officieel alleenwonend ben en richting waterschapsbelasting en verontreinigingsbelasting als 1 persoon verder kan gaan in het leven. Dat scheelt ook weer een poepje euro's op jaarbasis. Alle kleine beetjes helpen, toch? 

Vrijdagavond had ik geen zin in koken en boterhammen met 2 verse hamburgers (uit vriezer) gemaakt, met gebakken uiringen en champignons en vandaag brood met tonijn uit blik (ook eens vis op het menu) en verse paprikareepjes met wat mayo.

Er stonden ook nog een mail of 1187 te wachten en die zijn ook weer weggelezen. Ik ben al jaren lid van een internet gg-consuminderclub en die mailen nogal heftig. Gelukkig hoeft niet iedereen antwoord  en is veel alleen een kwestie van lezen en onthouden wat je kan gebruiken, maar een kleine 200 mailtjes per dag is daar wel gebruikelijk. Maar ik wil graag wel bijblijven, kan gelukkig ook zeer snel weglezen. Onderwerpdraadjes volgen is daar niet goed mogelijk, want vaak blijft het onderwerp gewoon staan, maar gaat de inhoudelijke tekst gewoon al over heel wat anders.

Maar ik ben weer thuis met frisse moed en heb vandaag heerlijk in de achtertuin gewerkt.
Het onkruid was weer hevig aan het groeien geweest. De bieslook was geheel onder de lavas terecht gekomen, dus die verplaatst. Vier bakken onkruid eruit gewerkt en nog even van de zon genoten.  Stukje gefietst, klein boodschapje gedaan en ook voor de buurvrouw nog een boodschapje meegenomen.
Erg rustig was het niet buiten, twee huizen verderop werd druk gezaagd en getimmerd, buurvrouw,buurman links hadden haar vriendin op bezoek met alzheimer en die zitten ook graag buiten op zo'n mooie dag, buurman aan andere kant was aan het inpakken voor visvakantie in Frankrijk met vismaten en dan kun je letterlijk meegenieten van alle conversaties over de lage schuttinngen heen. 
Maar ben wel blij nu weer een poosje lekker simpel thuis te zijn. Kan ik hier ook weer lekker aan de gang.    
     

1 opmerking:

  1. Tip. Ken je het begrip bukshag? Als je shag ipv filters rookt, bewaar dan al je peukjes in een afsluitbaar asbakje, je weet wel, met zo'n klikdeksel, maar zonder de as. Pluk de niet verrookte tabak eruit en doe in een blikje. Je zult versteld staan hoeveel shag je aan het eind van de maand overhebt, hangt af van je dagverbruik aan sigaretten natuurlijk. Tip werkt volgens een aantal kennissen goed, ik ben zelf nl. niet rookster, maar zag mijn vader dit wel eens doen als het shagzakje het eind van de week niet driegde te halen.

    BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!