woensdag 2 mei 2012

82. Heerlijk uit eigen tuinNa mijn midweekje weg was de rabarber wel heel erg uitgegroeid.
Dus maar eens flink geoogst en een pan vol rabarber was  het resultaat. Gisteren gewoon puur gegeten, zonder veel suiker toe te voegen. Dat was heerlijk fris, maar vandaag had ik toch behoefte aan wat zoetigers. Daarom twee appels in blokjes gesneden en met een schep suiker en wat kaneel  zachtjes tot een wat stevige compote laten worden. Er daar twee flinke lepels rabarber aan toegevoegd. Dat was heerlijk.
De rest wil ik invriezen in kleine porties om later te gebruiken, als taartvulling of groente, voor op een pannenkoek, in de yoghurt enz. 

Momenteel is het groeizaam weer en als ik het goed heb is het rabarberseizoen niet zo heel lang. Ik meen tot 21 juni gelezen te hebben, dus elke oogst die ik kan bewaren is meegenomen om er langer van te genieten. Ik ben met een inimini tuincentrumplantje begonnen en nu na drie jaar begint die pas echt een goede opbrengst te geven. Voorheen mocht ik blij zijn als ik er een paar steeltjes van af kon halen.

Geduld is een schone zaak en dat heb ik. Voor mij geen grote planten, waar je een kapitaal voor neerlegt. Het wordt vanzelf ook wel groter. 
Ik investeer in kleine plantjes en er komt af en toe wat weer wat nieuws bij, als er een leuke aanbieding is. Ook via mijn lidmaatschap van een lokale ruilkring komt er af en toe weer eens iets bij. Of spontaan via Twitter, daar deelde iemand aardperen uit. Een aparte ronde soort die hopelijk aanslaat. Ze zitten al een tijdje in de grond, maar ik zie nog niks verschijnen. 

Kruis- en aalbessen doen het ook weer en ook de aardbeien komen er weer aan. Vorig jaar een pruimenboompje aangeschaft die nu ook uitbundig bloeiend bezig was en dit jaar zijn er twee appelboompjes, een perenboompje en een kersenboompje bij gekomen. Van die laaste aanschaffen verwacht ik dit jaar nog niks, je bent alleen al blij dat ze aanslaan.   
     

2 opmerkingen:

  1. rabarber staat ook echt op mijn lijstje van planten voor mijn toekomstige moestuin. Ik ben er gek op. Maar vaak moeilijk te krijgen of best duur. Totdat ik een eigen tuin heb, kweek ik sla en andere kleinere planten op mijn vensterbank en balkon. Ik kan er echt vrolijk van worden als ik dan zo'n zaadje in de grond gestopt heb en dat er dan ineens een plantje is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je aardbeien plantjes van de vorige GG doen het uitstekend in Zaanse grond.Ik had niet verwacht dat ze de kou hdden overleefd,want zelfs mijn oersterke klimop heeft het niet overleefd.Van de zomer dus Delftse aardbeitjes op brood!
    Aardpeertjes...........waar smaken die naar?

    BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!