zaterdag 30 januari 2016

176. Lekker weer op consuminderstoom komen

Langzaam maar zeker komen we weer stapjes vooruit. Niet snel, maar dat mag van mezelf tegenwoordig, zolang het maar vooruit gaat.

Twee jaar achterstand poets je niet zo maar weg en ik heb echt dik twee jaar aangesukkeld. Door mijn gezondheid die achteruit ging en nog wat prive rottigheden, een kat die ook nog even overal ging plassen en geopereerd moest worden, meubilair dat ik gewoon weg moest gooien daardoor. 
En ondertussen maar stug door blijven werken en uiteindelijk dan helemaal uitgeteld thuis komen te zitten. Altijd maar sterk blijven gaat ook zijn tol eisen en dan van die leuke steken onder water krijgen. 
Je leert de mensen wel kennen zo. Iedereen weet lekker de vinger op de zere plekken te leggen en de beste stuurlui staan aan de wal te wijzen wat er allemaal fout gaat.

Maar goed, ik weet beter. Nu weer een week lekker ziek geweest, flinke kou te pakken, dus niet zo lekker door kunnen gaan en natuurlijk geen enkele hulp in de nabijheid, maar ik heb wel meestal gekookt en maar 1 dag een blik soep warm gemaakt en tostie erbij gemaakt van oud brood en toen was er toch eten. 
Momenteel ben ik voornamelijk op papier bezig om plannen en ideetjes te noteren. Zodat ik niet als een kip zonder kop bezig ga zijn straks. 
Ik ken mezelf goed genoeg en ben ook aardig eigenwijs soms. Vooral niet willen vragen enzo. 
Daar zal ik ook vanaf moeten gaan stappen, want mijn toverstokje doet het nog steeds niet en de kabouters zijn ook niet in deze buurt gesignaleerd. 
Mijn raamwerk staat en nu langzaam aan op gaan bouwen. 

Januari is goed gegaan wat ruimen betreft en we gaan rustig verder met uitzoeken wat weg mag en wat een tweede leven ergens anders mag gaan krijgen. Langzaam gaat ook de voorraad gebruikt worden en er komt weinig binnen. Dat houden we zo. 
Voor drie dingen heb ik een uitzondering gemaakt. Ik heb de speciale anti- blaasgruiskattenbrokken groot ingekocht via internet. Mijn leverancier dichtbij ging dicht en ik kon of veel duurder voer kopen of ik moest een heel eind weg gaan halen. Nu heb ik voor minstens een half jaar in huis. 
Op kledinggebied hoef ik weinig te kopen, ondergoed, sokken en schoenen af en toe en weer eens een nieuwe lange broek als de oude helemaal versleten zijn. Maar nu had de Lidl een aanbieding van broeken voor 9,99 en daar heb ik een paar van aangeschaft. Bovenkleding krijg ik gelukkig vaak via een vriendin van mijn buurvrouw en volop, daar moet ik langzamerhand zelf ook maar eens weer een schifting in gaan maken en weer eens wat doorgeven. Niet alles is mijn smaak en er komt steeds weer, dus een mens kan ook teveel hebben. Dat is me in geen jaren gebeurd, dus nu verkeer ik in de luxe positie dat ik gewoon zelf weer weg kan gaan geven. En de derde aanschaf was voor mijn gemak. Ik heb een stoomapparaat over genomen via een facebookgroep. Om de boel hier ook eens goed schoon te krijgen. Emmertjes en dweilen sjouwen is niet mijn liefhebberij en wringen en soppen gaat me ook niet erg lekker af, dus nu kan ik mijn huis bacterievrij stomen binnenkort, want ik heb hem net een dag in huis. 

Vandaag heb ik ook nog een gratis pedicurebehandeling als examenmodel in de wacht gesleept. Die mag ik binnenkort ondergaan, even heerlijk verwend worden en ook iets waar ik als oudere toch aan moet gaan geloven. Mijn voeten hebben gewoon wat extra aandacht nodig en je kan niet overal meer soepel bij komen op een gegeven moment. Dus ik had al bedacht dat ik toch binnenkort eens een afspraak moest gaan maken om om de paar maanden toch eens een behandeling te laten doen zodat de nagels enzo lekker in model blijven en de voetzolen soepel. Het is voor mij geen genot, dat gewriemel aan mijn voeten als kietelig persoon. Ooit heb ik het ook eens laten doen, toen ik heel gevoelige zere voeten had met eeltpitten onder de voetzolen en dan moet ik me wel heel erg inhouden om niet te gaan trappen enzo, maar als ik het nu regelmatig ga laten doen zal het hopelijk iets beter gaan. Het heeft me toen wel heel erg geholpen en ik heb jaren geen last meer gehad, maar nu kan ik overal niet zo goed meer bij gewoon.

We gaan gewoon lekker verder met mijn twee wel heel gezellige ex-katers Garfield en Ren. Het huis wordt nog wel eens leger en af en toe schommelen we gewoon even lekker. Met of zonder poezenbeest op schoot of op mijn toetsenbord. Want ze zitten bij voorkeur in de buurt waar jij net bezig bent. Lekker rondjes lopen rond je laptop als je wilt gaan zitten typen of lezen. Kopjes geven of een aai bietsen. 
Zo maar weer eens een hapje voor vandaag uit gaan kiezen. Op zaterdag is het doorgaans een uitgebreidere boterham en dan even lekker de woonprogramma's gaan bekijken. Op zondag kook ik doorgaans wat uitgebreider en werk ik vast wat vooruit om vlees, groente, enzo vast voor te bereiden voor de week erop zodat ik dan ook makkelijke maaltijden kan maken. Gisteren had ik ook een makkelijke maaltijd. Ik had al eerder een pannetje aardappels voor meer dagen gekookt zodat ik er dan alle kanten mee uit kan. Schijfjes opbakken, wat puree maken voor een ovenschotel en er waren saucijsjes klaar in de koekenpan of een stukje hamlap, dus gisteren een keer lui een potje rode kool met wat opgebakken aardappels en saucijs gegeten. Rode kool is bijna de enige groente die ik niet vaak helemaal zelf maak, voor 1 persoon is het me teveel om een hele rode kool te nemen. Dan neem ik wel een potje of diepvries af en toe eens.  

2 opmerkingen:

  1. Wat mooi gezegd! Je leert in dergelijke tijden zeker de mensen om je heen kennen. Ik wens je graag veel succes alles weer tip top onder controle te krijgen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je, ik weet dat iedereen tegenwoordig druk, druk, druk is, maar je blijft het toch steeds weer tegenkomen

      Verwijderen

Consuminderreacties graag!