zondag 31 augustus 2014

141. Lekker consuminder-bezig

Soms moet je weer eens terug naar de basis. En daar ben ik lekker mee bezig. Geen hoogstaande menuutjes momenteel, maar wel terug naar de echte basis produkten. Het moet hier af en toe wel snel. Dus wordt het wel eens een broodje 's avonds. Maar ik ben steeds beter aan het vooruit kijken. Afgelopen weekend had ik eters en een lekkere pan pasta gemaakt. Van die ribbelpasta had ik al in huis en zelf de saus gemaakt met veel verse groenten natuurlijk. 
En toe lekker vers fruit, mineola's, appel of druif uit eigen tuin. 
Voor vandaag was er brocolli, aardappelschijfjes en een gegrild kippetje uit de oven. Van de brocolli stengel en wat roosjes o.a.  heb ik nog een soepje gemaakt. 
Voor morgen ben ik vast een rollade aan het grillen, dan weet ik dat ik erg weinig energie en tijd heb om nog te koken, dus het soepje staat er vast.
Vandaag was ik nog even naar de lidl, mijn koffie was bijna op en ik had ook nog een spaarkaart liggen voor een gratis bbq-pakket, waar nog 1 zegeltje op miste en het was vandaag de laatste dag dat je de kaart nog in kon wisselen. Normaal ben ik een schijterd dan en neem mijn verlies bij voorbaat maar, maar nu had ik zoiets van ik kijk wel wat ze zeggen. De bbq-pakketjes waren er nog maar de zegels zaten ook niet meer op het vlees. Dus met bbq-pakket en spaarkaart en de koffie en een XXL-pakketje varkensfiletlapjes toch naar de kassa en daar zat een heel aardig meisje dat me het toch gratis meegaf.
Gaat lekker in de vriezer voor later. Ik wil toch ook de vleesconsumptie weer omlaag brengen ook. Normaal maakte ik allemaal 1 pers. porties, maar nu ik met twee ben, pak ik toch vaker een 4 stuks verpakking en eten we dan 2 porties pp. Dat kan best minder weer. 
Voor verse groente ga ik er nu iets vaker op uit. Ik kocht vaak te veel voor de hele week en kwam er dan niet aan toe, dat is ook verspilling van goede voeding. Nu haal ik voor twee/drie dagen en kan ook met de vriezer en eens een potje/blikje improviseren. 
Kortom ik ben weer helemaal terug aan het keren naar verantwoord inkopen en koken.

2 opmerkingen:

  1. Mijn vriezer heeft een halve la vol met 90% bio vlees met 30% korting sticker erop vanwege de datum. Meteen thuis invriezen, niks mee aan de hand.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is het niet wonderlijk hoe je soms toch van je weg afdwaalt? En dat je dan bewust terug moet keren? Ik merk het ook steeds.

    BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!