zondag 10 augustus 2014

139. Helemaal consuminderblij!!!

Eindelijk lijk ik mijn "oude"  energiepeil weer een beetje terug te krijgen. Wat een heerlijk gevoel.
Ook al gaat het financieel niet erg lekker door veelvuldig dierenarts bezoek met één van mijn katten. Maar ik laat me er nu niet meer gek of verlamd door maken, want dat doet het steeds moe en je niet goed voelen met je. 

Ik heb nu wel gelijk een plan gemaakt om ook dit weer te tackelen. Weliswaar een zeer strak budget even van 7 euro max. per dag, maar als ik dat een maand minstens volhoud dan kan ik weer een beetje ruimte krijgen en ik vind het nog leuk ook. Ik ga de uitdaging met mezelf weer aan. En als ik er weer helemaal inzit hou ik het hopelijk nog langer vol ook. Ooit hielden we met een groep regelmatig een budgetmaand en dan was het de sport om zo voordelig mogelijk volwaardige maaltijden op tafel te krijgen, via mail te delen en zo spoorden we elkaar aan om eens heel anders dan "normaal" te koken en boodschappen te doen. Want zelfs in de winkel werd je attenter op prijzen en zocht je soms te plekke naar goedkopere alternatieven om toch wat lekkers op tafel te zetten. Het was vaak lekkerder dan normaal, omdat je ook produkten meenam die je niet kende, maar nu toch eens ging proberen als voordeliger alternatief. 

Ook huishoudelijk merk ik dat ik weer de touwtjes strakker wil trekken en dit weekend heb ik gewoon iets geks gedaan. Maar dat voelde zo lekker dat ik gewoon door ga. Ik kwam mijn overgooier tegen die ik vorig jaar voor Castle Fest gekocht had. Toen wilde ik er een beetje Middeleeuws bijlopen, dus via een webwinkel een simpele lange effen groene overgooier aangeschaft. Bij een museum had ik vorig jaar een antiek uitziende grof geweven tas gekocht en met een beetje antiek uitziende blouse en een paar hele oud uitziende sleutels, in de vorm van lopers,  van de Wibra voelde ik me helemaal terug in de tijd. En nu vond ik die overgooier toevallig weer terug en ik heb hem lekker aangetrokken. 
En dan wil je wel een simpel thuis. De overgooier heeft ruime armsgaten en een lange rok tot op de grond, dus je blijft aan allerlei dingen die teveel zijn hangen. Voor mij een goede reden om weer meer te ruimen. Je voelt je niet alleen anders in zo'n jurk, je gaat ook anders naar je woonomgeving kijken en je loopt alleen al gewoon anders door je huis.
Ik doe dus lekker mijn simpelthuis kleding aan, roodgeruit schort voor en gaan.     

4 opmerkingen:

 1. een schort helpt altijd wel dat idee heb ik ook. Voelt zo lekker ouderwets.
  7 euro per dag moet ook lukken. Bij bijstandsgerechten staan heel veel lekkere ideetjes voor een goede warme maaltijd voor minder dan 5 euro voor 4 personen.
  En als je b.v. i.p.v. de zak sla een krop ijsbergsallade had genomen.....die was 39 cent en daar kan je meerdere keren van eten .dan was je voor de turkse pizza maaltijd 80 eurocent minder kwijt geweest. Wij eten als sla ook wel eens rauwe spinazie met tomaat of rauwe andijvie mer appel.
  Misschien een ideetje? Groetjes, Mar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En fijn dat je energie weer terug keert! Vergat ik er bij te zetten...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je weer energie hebt! Geniet lekker van alles en je gaat het redden met de 7 euro per dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Houd ns op de hoogte van je 7 euro per dag budget ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!