vrijdag 12 september 2014

142. Consuminderaars zijn vaak zeer inventieve mensen

In de jaren dat ik veel contacten met consuminderaars heb, is me wel gebleken dat ze vaak veel meer mogelijkheden zien dan een doorsnee mens. 
Nu ik weer  beter in mijn velletje kom te zitten, begint het bij mij ook weer heerlijk te borrelen. 
Er moet wat extra inkomen komen, dus zoeken we weer wegen om dat voor elkaar te krijgen. 
Liefst zou ik voor halve dagen willen blijven werken in loondienst en de andere helft voor mezelf wat gaan doen. En dat ga ik komende maanden vast op poten zien te krijgen. Ik weet niet hoe het komend jaar gaat lopen op werkgebied en ik word ook een dagje ouder. Het valt me zwaar momenteel om 8 huizen per week schoon te maken en dan ook nog mijn eigen huisje en mijn vaders huis bij te houden.   
Daarbij is het ook niet mijn droombaan, het schoonmaken is me niet met de paplepel in gegoten. 
Ik heb een grafische achtergrond en heb daarna jaren bij een kleine uitgeverij gewerkt. Daar lag mijn hart en ben noodgedwongen bij de thuiszorg terecht gekomen aangezien dat dat de enige baan was die me nog wilde hebben in mijn vijftiger jaren. Ik doe natuurlijk mijn best en doe het ook best goed, maar mijn hart ligt er niet in. Twee keer per dag weer hetzelfde ritueel doen, heb je het ene huis klaar, kan je weer opnieuw opstarten en de volgende dag weer. De huizen en de mensen zijn verschillend, maar het werk blijft toch gelijk. Stoffen, zuigen, dweilen, poetsen, zemen, de wc blijft ook hetzelfde werk in elk huis. 
Voorlopig ga ik eerst op zoek naar de mogelijkheden nu om snel wat in geld om te kunnen zetten. Ik kan nog het één en ander verkopen. Daarbij is Facebook erg makkelijk, lokaal en snel. 
Daarnaast wil ik wat gaan knutselen, spullen opleuken en verkopen. Daar helpt mijn grafische achtergrond wel bij, juist iets anders maken van het doorsnee kant en klaar action-enz-spul. Ook leuk, maar iedereen heeft dat en ik wil het graag persoonlijker maken, ook voor mezelf. 
Kortom, er zijn gewoon heel veel leuke dingen te doen om wat geld te genereren. Ik heb ooit een tijdje in geschiedenisboeken gehandeld toen internet nog niet zo algemeen was, nu doen boeken niet veel meer. Maar met nieuwe tijden komen er ook weer nieuwe mogelijkheden, je moet ze alleen zien te vinden. Het grote geld zal ik niet meer vinden, maar een beetje sprokkelen is ook leuk.

2 opmerkingen:

  1. Das zeker leuk, een beetje geld bij elkaar scharrelen. Als je er maar plezier in hebt... en geen verlies maakt. Fijn dat je je weer wat beter voelt! Een vriendin van me tikt geregeld partijen boeken voor niets op de kop (of knopen, haha) en verkoopt die dan weer door.... verdient ze nog best een leuk centje bij geloof ik :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, leuk idee, dingen opleuken. Een kennis haakt en knutselt veel en verkoopt dat via Facebook verkoopgroepen. Ze maakt ook cadeausetjes (dienblad (of groot bord), theeglazen, thee en gehaakte onderzettertjes).

    BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!