maandag 16 juli 2012

98. Thuisafgehaald

Ik wil toch even reclame maken voor dit leuke intiatief.

Het is een beetje thuis uit eten gaan terwijl er voor je gekookt is. Je kiest zelf uit wat je zou willen eten of je meldt zelf een maaltijd aan voor anderen gekookt. De kok bepaalt de prijs en er zit verder niks tussen. De afhaler meldt zich aan bij de kok en gaat met een bakje voor de maaltijd naar de kok op de afgesproken tijd en betaalt contant. Je ziet bij voorbaat de ingredienten van het gerecht, het aantal beschikbare porties en de prijs en ook de tijd van afhalen en je kunt dan beslissen of je daar op in wilt tekenen.
Het zou leuk zijn als dit door heel Nederland verspreid gaat worden.
Nu zit het nog een beetje in en rond de grote steden, maar steeds meer koks en afhalers melden zich aan. 
Voor een (werkende) alleenstaande is het leuk om eens betaalbaar wat af te halen.
Maar ook is het leuk om eens voor meer mensen te koken en daardoor weer andere mensen te ontmoeten als koken je hobby is. Mensen kunnen reacties achterlaten als de maaltijd gesmaakt heeft, dus als iemand al langer kookt zie je ook of er goede reacties zijn. Je kunt je gratis inschrijven als afhaler en zodra je een maaltijd aanbied verandert je status in kok. Maar je kunt natuurlijk ook bij andere koks afhaler zijn als je zelf eens een dagje kookvrij wilt hebben.  

7 opmerkingen:

  1. Wat een leuk initiatief! Ik ga meteen even kijken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb me meteen geregistreerd en er zijn afhalers in de buurt!
    Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk, dat je ook meedoet. Ik hoop binnenkort ook mijn eerste ervaringen te kunnen delen. Heb deze week even nog mijn keukenproject zodat ik straks veel lekkerder uit de voeten kan.

      Verwijderen
  3. Erg leuk initatief.
    Heb me een poosje geleden ook aangemeld als kok.
    Al een paar keer extra gekookt, alleen heeft nog niemand zich gemeld als afhaler.
    Maar we blijven proberen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik woon in Rotterdam, en zag op de site dat er best wat afnemers in de buurt zaten.
    Miisschien heeft het met de vakantieperiode te maken.
    Of had gewoon niemand zin in stoofschotel of chillie con carne
    ;-)
    We wachten het gewoon eventjes af.
    Succes en veel kook en deel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Rotterdam moet toch ook wel scoren. Heb je vroeg genoeg aangegeven dat er gekookt werd? Vanuit Leiden hoorde ik zeer enthousiaste verhalen, van een startende kok die uiteindelijk meer maaltijden "verkocht" dan ze vooraf opgegeven had en zelfs extra ging koken toen. Er waren meer aanvragers dan er porties waren. En je gaat toch pas koken als er aanvragen genoeg zijn. Zij gaf het een paar dagen van te voren aan en kocht pas de spullen op de dag dat ze daadwerkelijk ging koken.

      Verwijderen
    2. Ik had het ook maar 2 dagen van tevoren aangegeven.
      Misschien toch maar eerder mijn menuutjes erop gooien dan.
      Ik hou je op de hoogte!

      Verwijderen

Consuminderreacties graag!