donderdag 12 juli 2012

97. Keuken veranderen

Eindelijk kan ik beginnen mijn keuken te veranderen. Komende week ben ik lekker vrij en kan ik van start gaan.
De voorbereidingen zitten allang in mijn hoofd, maar de praktische kant moest ook nog van de grond komen.
Ik wilde mijn grote koelkast/vriezer verruilen voor een tafelmodelletje. De magnetron mocht de deur uit, die stond al jaren op de wasmachine te rammelen, als die stond te centrifugeren. Toen mijn zoon nog thuis woonde deed hij vaak dienst om zijn eten op te warmen, maar ik gebruik hem eigenlijk zelf nooit.
Ik wil een grote plank boven de apparaten maken, zodat ik meer werkruimte krijg. Nu staat mijn senseo op het aanrecht en heb ik maar een heel klein werkplekje. Ook staat mijn bbm regelmatig te draaien en dan staat alles gewoon vol.
Dingen die ik regelmatig gebruik kan ik nergens kwijt.
Nu stond die kant van de keuken dus helemaal vol met dingen die nutteloze ruimte innamen, terwijl ik straks ook nog wat kastjes of planken op kan hangen en zo meer nuttige zaken gewoon netjes kwijt kan.
De koelkast is al binnen, een vroeg verjaarskadootje van mijn vader. Een tafelvriezertje ga ik nog halen, die is ook in de aanbieding bij de Makro en daarna kan ik de oude koelkast pas uitgooien en omruilen. Het geld is er (bijna). Die wil ik boven neer zetten in mijn kastenkamertje, daar hoef ik niet dagelijks een paar keer bij.
Nog een half dagje werken en dan mag ik mijn contract gaan tekenen. Dan ben ik eindelijk na vijf jaar thuishulp zijn in vaste dienst voor onbepaalde tijd. Weer een kleine zekerheid erbij gelukkig. Na twee jaar Alpha Hulp zijn en drie jaar met steeds weer een jaar-contract bleef het steeds maar afwachten of ik in dienst bleef. 
Nadat ik de keuken veranderd heb, wil ik weer meer lekker gaan koken.
Door medeconsuminderaars werd ik gewezen op http://www.thuisafgehaald.nl/hoe-werkt-het/item144  en dat lijkt me een heel erg leuk concept om aan mee te gaan doen. Je kunt je gratis inschrijven als kok of afhaler en zo betaalbaar vers gekookte maaltijden aanbieden of ophalen. Het mes snijdt aan twee kanten, de kok kan er wat mee verdienen en misschien zelf wel gratis eten en de afhaler krijgt zo een verse betaalbare maaltijd. Mensen kunnen reacties plaatsen zodat je kunt zien of de kok bevalt en mijn medeconsuminderaar had zeer positieve ervaringen hiermee.  Een slechte kok valt uiteraard zo door de mand. Er zitten hobby-koks tussen, maar ook professionele die op bestelling werken, maar het breidt zich als een olievlek uit over heel Nederland.    
  

3 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je vaste aanstelling! Ik kan me voorstellen dat je daar heel blij mee bent.
  Ken je www.tweetjemee.nl ook? Misschien is dat ook iets voor je, hetzelfde principe als thuisafgehaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met je vaste aanstelling en heel veel plezier met het herinrichten van je keuken Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn voor je dat je een vaste aanstelling hebt!

  BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!