zaterdag 25 februari 2012

63. Tuinkriebels en zaaikoorts

Met een lekker zonnetje wordt het steeds moeilijker om niet vast in de tuin te gaan beginnen.
Achter mijn huisje heb ik een stukje tuin, wat ik als eettuintje gebruik. Daar staan uiteraard al een aantal vaste planten in die gewoon weer opkomen na de winter.
Rabarber, diverse bessenstruikjes, aardbeiplantjes, braam en framboos, kruidenplantjes als lavas, rozemarijn.
Dit jaar heb ik voor het eerst een paar aardperen gekregen, die woekeren nogal, dus even nadenken waar ik die ga zetten.
De bloemen lijken op zonnebloemen.
Via twitter kwam ik in contact met iemand die ze spontaan aanbood en ik wil dit ook zeker navolgen, als ik ze weer ga oogsten om ook weer te delen.
Dat deed ik al in kleine kring met mijn aardbeienplanten, die het ook ieder jaar weer geweldig doen en via nieuwe uitlopers weer verse planten maken, die deel ik ook graag weer rond via ruilkring en aan bekenden. 
 http://www.tuinadvies.be/nieuws_343.htm  is mijn favoriete nieuwsbrief/website om regelmatig weer eens rond te neuzen. Daar is heel veel informatie te vinden en ook veel leuke stukjes om zelf te maken. Voor een consuminderaar dus een leuk DHZ-project om te maken. 

Ik merk dat overal de zaaikoorts en tuinkriebels op komen zetten. Mensen gaan lekker buiten opruimen, voorbereiden en hier en daar wordt al enthousiast voorgekweekt. Mijn tuinplan voor komend jaar ligt ook al klaar. 
Vorig jaar was voor mij een minder tuin-jaar, geweldig voorjaar en slechte zomer. Ik had veel last van slakken, die mijn plantjes al op aten voordat ik dat kon doen. Ik had ook te weinig tijd in de tuin gestoken.
Dit jaar hoop ik weer meer tijd te kunnen investeren in mijn tuintje zodat er ook weer heel wat leuks af komt. Stambonen deden het helemaal niet, courgetteplant werd ook opgegeten voordat er vrucht aan kon komen, terwijl ik het jaar ervoor er niet tegen op kon eten.  
Ik heb er zin in. 

5 opmerkingen:

 1. Ik ook, zo leuk, die moestuin! Heb vandaag ook lekker opgeruimd en in de tuin gerommeld!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met zo'n lekker zonnetje wil je weer lekker buiten bezig zijn. Tuinstoelen neerzetten en en en ....

   Verwijderen
 2. Je klinkt zo heerlijk enthousiast. Wat fijn dat je er zo'n zin in krijgt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aardperen worden ook best hoog. Ik had ze tegen mijn tuingrens aanstaan als een soort van heg. Alleen die hogote is pas laat in de zomer, begin najaar en de oogst is pas in november. Ze woekeren inderdaad erg hard. Je hoeft er in feit ook jaren niet naar om te kijken, ze vermenigvuldigen zichzelf wel :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!