woensdag 15 februari 2012

60. Even heftig weekje en Genoegdag

Afgelopen week was even erg heftig. Oudste zoon bleek ernstig ziek en werd opgenomen in het ziekenhuis. Hij had in eerste instantie al een paar zwaar gekneusde ribben in het Tikibad opgelopen.
Maar er kwam koorts bij en eind van het liedje was dat hij ook nog een bacterie opgelopen had, pneumokokken en een zware longontsteking eroverheen. Die maar niet minder wilde worden, hij werd alleen maar zieker en zwakker. Weer een echo en CT scan gehad na een week.
Uiteindelijk is er na een kleine week een drain geplaatst, want de ontsteking bleek in vocht ingekapseld en de antibiotica bereikten de ontsteking niet. Vandaag was er een gesprek met de longarts en die was nu redelijk positief. De drain leek te werken en hij hoopte dat zoon nu wel binnenkort aan de beterende kant zou belanden. Zoonlief twitterde vandaag ook weer voor het eerst in dagen en schoondochter stuurde nog twee fotootjes waarop zoon toch ook weer een beetje helderder de wereld in keek. Ik probeer nu ook weer positief verder te gaan. Hij is nog jong, is net verhuist met partner en ze hebben samen twee kleine kleindochters van 3 en 2. update 19-02 : Maar hij heeft nog een lange weg te gaan. In het vocht bleken geen bacterien (meer) te zitten maar er zitten onderin zijn long nog een paar hardnekkige abcessen, die niet bereikt worden. Daarom moest hij gespoeld worden, dan wordt er vocht ingebracht, wat weer resulteerde in een soort eindeloze kramp en dat moest er na een uurtje weken weer uitgedraind worden, maar vandaag kwam het bericht dat de drain nu weer te hoog zit. Die is nu verwijderd en morgen wordt er weer eentje lager geplaatst. 

Gisteren wel even langs het kruidvat gegaan voor drie goedkope treinkaartjes a 12,99 , die geldig op zaterdag of zondag zijn.

17 maart 2012 is de 4de Genoegdag in Tilburg. Daar wil ik graag naar toe. Afgelopen jaar kon ik niet, maar het jaar daarvoor wel en het programma is weer veelbelovend. 8 euro is de toegang, maar dan heb je ook een dag vol info en tal van lezingen, een wandeling, een markt waar allerlei kramen staan, Annemiek van Deursen komt ook vertellen en daar ben ik een groot fan van.
Ze werkt regelmatig aan de Genoeg mee en is heel actief in Landgraaf (Limburg) met haar Consuminderhuis, ze ondersteunt diverse lokale consuminderkringen waar mensen kunnen leren om met weinig toch rond te komen.
Ook jij kunt je aanmelden voor haar gratis mijmeringen, met veel leuke tuintips vaak en lekkere betaalbare recepten, leuke betaalbare decoraties, enz.  ze worden bijna dagelijks toegezonden.
Een mailtje met:          vraag om toezending van haar mijmeringen  naar
a-vandeursen@home.nl  is voldoende.
Op http://www.genoeg.nl/  kun je het programma vinden en eventueel  je toegangskaart ook bestellen.
Huishoud/9maandenbeurs staat ook nog op mijn programma met zwangere dochter en oudste dochter in ieder geval  en een dagje Enschede is ook leuk met zo'n kruidvattreinprijsje. Daar is mijn oudste dochter geland met partner via internet en inmiddels is er ook kleinzoon Mike van 4, die daar woont en die oma regelmatig weer graag eens zien wil.

1 opmerking:

 1. Gelukkig gaat het beter met je zoon. Is toch
  altijd schrikken hé!
  Ik krijg de mijmeringen van Annemiek ook al een
  tijdje..leer er veel van..
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!