dinsdag 5 mei 2015

161. Even drukke maar ook leuke tijden weer

Verjaardagen, mijn huisje verder opknappen en aankomende vakantie maken dat we hier weer even drukke tijden hebben. 
De riolering is inmiddels vernieuwd.
Het was een hele operatie, maar wel hard nodig achteraf. De boel was verzakt en er zaten ook drie gaten in de oude buis. Van toilet naar de straat is de boel nu weer vernieuwd en ze hebben het keurig gedaan.
 
Zelfs ons gedeelde plantenbakje is ongeschonden erdoor gekomen en ook de steentjes hebben ze heel netjes weer terug gekregen. Je ziet er niks meer van. 

De mei-maand is een drukke verjaardagsmaand. Broer is eerst jarig, dan de oudste kleindochter en ook mijn vader hoopt deze maand 90 jaar te worden. Dat wilde hij eerst rustig thuis vieren, maar toen bleek dat er een flinke afvaardiging van onze Friesche tak van de familie wilde komen en het aantal gasten wel rond de vijftig zou worden, besloten mijn zusje en broer halsoverkop toch maar een zaaltje te huren om zoveel mensen tegelijk te kunnen herbergen.
Dus komt er nu nog een klus bij om voor zoveel mensen een feest te organiseren met hapjes en drankjes in eigen beheer, aangezien we allemaal geen hele dikke portemonnee hebben. Lang leve de groeps-watsapp want we wonen allemaal een beetje verspreid door de provincie, en niet vlak bij elkaar, dus wordt er nu druk over weer ge-appt om alles in goede banen te leiden. 
Eind mei en eerste week juni heb ik even vakantie genomen om bij te komen. Op mijn werk is het ook heel rommelig momenteel. Ik heb nog wel een aantal vaste adressen gehouden gelukkig, maar ook wekelijks een stuk of drie inval-adressen die elke keer wisselen. Eens een keertje ergens invallen is niet erg, maar om stelselmatig steeds weer bij "nieuwe" clienten binnen te komen is wel erg vermoeiend. Je kent ze niet, weet niet waar alles staat en wat ze van je verwachten. Er worden nieuwe diensten ontwikkeld, zoals een soort particuliere huishoudelijke hulp die men kan inhuren voor een tijdje zonder direkte medische indicatie. Zo kwam ik vorige week bij een jong stel terecht, met een baby en een peuter. De man was wel ziek en was aan de chemo, dus liep het huishouden een beetje erg achter. Daar mocht ik dus de bovenverdieping, twee slaapkamers en de badkamer eens heel goed onder handen nemen. En dan nog de rest van het huis zuigen en dweilen. Dat was een flink stukje zwaarder dan bij een oud mensje de boel een beetje bijhouden.

Voor eind mei ben ik nu al de klussen aan het regelen in eigen huisje. De vloer van mijn toilet moet vernieuwd worden en de cv moet zijn jaarlijkse controle krijgen, dat heb ik naar die week toe geschoven. Misschien blijft er nog genoeg tijd over om in ieder geval de toiletvloer er na weer van een vloerbedekking te voorzien en ook de gang en keuken moeten nog. Daar ligt nu zeil wat aardig beschadigd is en ik zou er wel graag laminaat willen. Dat kunnen we zelf wel leggen en het is niet zoveel vierkante meters. 

Ook staat er een weekje lekker weg naar Drenthe op het programma. Gezellig met mijn vader op pad. Een zoon past op het huis en de katten, het chalet is geboekt dus we kunnen even heerlijk op stap en even er helemaal uit. Dat is mijn accu-oplaadtijd. 
Als randstadbewoner is Drenthe gewoon zalig om lekker rond te toeren. We hebben Groningen en Friesland ook meestal wel even op het programma staan, maar Drenthe blijft onze favoriete vakantieverblijfsbestemming. We zijn 1 x naar de Achterhoek gegaan, maar zeiden gelijk daarna, volgend jaar toch weer Drenthe. Heerlijk, die kleine kneuterige boerderijtjes, een terug in de tijd gevoel, lekker op de bonnefooi over binnenweggetjes rijden. We volgen de fietsborden om binnendoor van dorp naar dorp te gaan, want zodra je de autoborden volgt zit je weer op de snelweg. Iedere dag ontbijten we heerlijk op ons gemak en hebben dan vaak al een klein programma voor die dag opgesteld. Er zijn nog zoveel mooie plekjes die we nog niet bekeken hebben. We lunchen dan ergens onderweg en tegen vier/vijf uur zakken we richting ons vakantieverblijf af, waar ik dan meestal een lekker warm maaltje frobel. En 's avonds is het lekker lezen, tv kijken of de laptop aan en de volgende dag bespreken. Dan hebben we een zalig ontspannen weekje, waarin niets moet en niets hoeft verder.     

1 opmerking:

  1. Dat rondtoeren door Drente klinkt inderdaad heel relaxed zoals je dat beschrijft!

    Je plantenperkje ligt er nog prachtig bij vind ik.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!