dinsdag 21 april 2015

160. Druk met eigen huisje

Eindelijk maak ik weer tijd voor mezelf. 
Afgelopen weekend druk bezig geweest om de woonkamer leger en beter toegankelijk te maken. En daar grote stappen in gemaakt. Het raamwerk staat, nu de kleine dingen nog. 
Twee buffetkasten versleept en twee boekenkasten en mijn zithoek van achteren naar voor gebracht em achter moet mijn eethoek nog komen nu.

En dit weekend druk in de keuken bezig geweest. En lekker in de achtertuin aan het onkruid wieden geweest. Ik begon gewoon en dacht twee bakken onkruid weg te gaan werken, maar het werden er vijf of zes uiteindelijk en driekwart is nu weer lekker schoon. Toen was ik echt helemaal op.
Maar ik heb de afgelopen tijd wel meer gedaan dan afgelopen jaar bij elkaar en dat voelt goed. 

Komende vrijdag komen ze mijn riolering vernieuwen. 
Ik heb al 4 of 5 keer de ontstoppingsdienst nodig gehad zolang ik hier woon. Mijn vloer in de wc was helemaal vergaan en sinds de Kerst zit ik met een plank op mijn vloer met het toilet daar bovenop als een troon en daarna was het alweer prijs. Dus nu mag eindelijk de riolering vernieuwd worden vanaf het toilet naar het hoofdriool. Ook bij mijn buurvrouw want we zitten samen op dezelfde pijp en zij had afgelopen najaar ook een verstoppingsprobleem.
Helaas zal ons stukje gemeenschappelijke tuin waarschijnlijk ook open moeten. Dat hebben we afgelopen jaar net opgeknapt met een lading verse gravelsteentjes en wat nieuwe planten en een klein boompje en dat is allemaal leuk aangeslagen. Ik hoop wel dat ze het zoveel mogelijk weer netjes achterlaten. 

De laatste tijd ben ik druk met opruimen en zoveel mogelijk minimaliseren van spullen. Dat zal nog wel een paar maanden duren, aangezien ik het vooral van de weekenden moet hebben. 
En mijn achter-eettuintje wil ik dit jaar ook wel weer volgooien. Daar is afgelopen jaar ook veel te weinig van gekomen.
Nu moet ik het wel gewoon steeds in behapbare stukjes knippen en niet te veel over mijn grenzen gaan. Een paar kleine taken per dag als ik een werkdag heb en wat meer als ik vrij ben, is voorlopig mijn doel. Er is gelukkig genoeg inspiratie te vinden om me lekker op gang te houden. 
Komend najaar hoop ik lekker mijn huisje een opfrisbeurt te kunnen geven. Na de zomer wil ik de benedenverdieping opnieuw een kwast of rollerbeurt gaan geven. Dat is na mijn verhuizing nog niet weer gebeurd en echt wel nodig langzamerhand. Dus eerst lekker opruimen en leger maken en na de hitte ga ik dat aanpakken. 
Daarna wil ik ook de wc-vloer, mijn gang en keukenvloer van een andere vloerbedekking voorzien. Nu lag/ligt er zeil en dat is aardig beschadigd geraakt. In de wc is het al weg door de verstoppingen en overstromingen, in de gang ligt het nog wel aardig maar er zijn beschadigingen en in de keuken ook. Daar staat mijn wasmachine en die loopt waarschijnlijk toch een beetje bij het centrifugeren waardoor het zeil daar enigszins opgebold is en niet meer strak ligt.
Kortom alles heeft gewoon een lekkere opfrisbeurt nodig. En dat pak ik ook stukje bij beetje aan. Eerst flink opruimen en minimaliseren en dat heeft ook wel een paar rondes nodig is de ervaring. Je begint eerst grof te sorteren en daarna volgen er nog meerdere fijnere sorteringsrondes. Ik zit nog in de eerste fase. 

3 opmerkingen:

 1. Wat leuk om te lezen waar je allemaal mee bezig bent geweest. Zelf willen wij binnenkort nieuwe vloertegels leggen op de hele begane grond van ons huis. We willen daarnaast het toilet op de begane grond vervangen, we weten niet of we hierbij rekening moeten houden met de riolering. Heb je daar misschien wat tips voor als ervaringsdeskundige?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas geen ervaring met riolering, daar kwamen de specialisten voor. Al is er in de loop der jaren wel heel veel in en om het huis geklust vroeger. Ik weet wel dat je op moet letten of je toilet een voor of achteruitlaat heeft, als je een nieuwe op de oude plek wilt plaatsen.

   Verwijderen
  2. Maar als je heel ander soort toilet wilt plaatsen, kan het zijn dat je rioolafvoer ook verplaatst/verlegd moet worden.

   Verwijderen

Consuminderreacties graag!