zondag 31 mei 2015

162. Even op consuminder-vakantie

Het blijft onrustig en onzeker op werkgebied. Mijn vaste clienten zijn tot nu toe nog wel gebleven, maar de clienten waar ik de extra hulp was zijn weggevallen. En nu krijg ik daarvoor in de plaats steeds invaladressen waar ik maar eenmalig kom. Heel vervelend voor de mensen, maar ook voor mij. Je moet toch steeds weer aanpassen aan de client. Ook even weer wennen aan het huis, want geen huis is hetzelfde en aftasten wat de clienten graag willen en belangrijk vinden.

Maar nu heb ik even vakantie. De eerste week thuis heb ik allerlei klussen af laten werken, die bleven hangen omdat ik praktisch de hele week werk. Mijn WC moest nog een nieuwe vloer krijgen, de CV controle moest gebeuren, er was nog een werkoverleg op donderdag en vanaf afgelopen vrijdag ben ik lekker een weekje met mijn Pa in Drenthe. Daarvoor had ik nog elk weekend een verjaardag te vieren, met als afsluiting de 90-jarige verjaardag van onze vader. Mijn broer en zus hadden een zaaltje via de voetbalclub weten te regelen, maar wij als kinderen zouden alles verder regelen en voorbereiden. Dat was dus ook even een gedoe, maar gelukkig ging alles prima. De gemaakte hapjes vielen in goede aarde en ook de dag zelf ging gelukkig helemaal geweldig. Mijn zwager had gelukkig veel horeca-ervaring en iedereen hielp heel goed mee.

We zitten nu lekker in een chalet op een vakantiepark in Borger. Ik noem het een veredelde stacaravan, maar het voldoet prima aan de voorwaarden die wij stellen. Allebei een eigen slaapkamer en een bed. Elke dag gaan we wel op pad. Vrijdag dus vertrokken en via Heerenveen, waar de zus van mijn vader woont en we even koffie zijn gaan drinken, doorgereden naar Borger en ons geinstalleerd. Gisteren zijn we naar Oudeschans gegaan. Daar heeft een vroege voorouder gewoond, rond 1650 en mijn vader wilde eens proberen iets meer te vinden daar. Er was daar een museumpje, waar we al een paar keer op de verkeerde tijd voor de deur hadden gestaan. Maar deze dag ging het wel open alleen iets later dan dat wij er waren. Wij kwamen rond 11.15 aan en er stond op de deur dat vanaf 12.00 uur de deur open ging. Toen bleek dat alleen de kunstgalerie en -uitleen die in hetzelfde gebouw zat open ging en het museum pas om 13.00 uur. Dus een rondje in het vesting dorp gelopen en de begraafplaats bezocht waar nog het graf van die voorouder ligt.
Helaas wist de aanwezige vrijwilliger van het museum erg weinig van heel vroeger, maar ze gaf mijn vader wel de naam en het telefoonnummer van de lokale archeoloog die heel veel van de geschiedenis ook zou weten. Verder waren er alleen opgegraven gebruiksvoorwerpen te zien en een heel kort overzicht van de geschiedenis en het ontstaan van het vestingdorpje gegeven. 

Vandaag was de weersvoorspelling slecht, dus hadden we een binnenuitstapje op de planning staan. We gingen op weg naar Nieuw-Dordrecht om daar een museum te bezoeken. We nemen meestal leuke binnenweggetjes en dit keer kwamen we een omleiding tegen, die ons weer bij een leuke braderie/rommelmarkt bracht in Roswinkel. Daar zijn we wel even uitgestapt en er uiteraard over gewandeld. 

Toen weer door naar ons doel, maar daar bleek de weg naar het museum ook afgesloten door een loopevenement dat daar gaande was en we zijn toen weer door gereden via een andere route naar ons vakantieverblijf terug. Onderweg kwamen we nog een fair tegen, maar dat viel tegen. Alleen maar nieuwe dure spullen op een grasveld wat haast niet te belopen was. Gelukkig vond mijn vader nog wel iets waar hij blij mee was, ik heb halverwege opgegeven en was even op een stoeltje gaan zitten. Het weer werkte gelukkig nog wel goed mee en pas tegen dat we weer thuis kwamen gingen de regensluizen wijd open. Maar al met al hebben we best weer lol gehad en eigenlijk een leuke dag gehad, die weinig kostte. Niet geheel volgens planning verlopen, maar dat is het leuke van vakantie, niks hoeft en als je onverwacht dan toch wel leuke dingen tegenkomt, maakt dat ook niks uit. 
    

2 opmerkingen:

  1. Soms zijn dat stiekem de mooiste vakanties..
    Mooie omgeving trouwens. Herken je verhaal uit eigen vakantie-momenten ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel veel plezier nog in het prachtige Borger!

    BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!