dinsdag 17 februari 2015

150. Overal aan het reorganiseren

Langzaam ben ik weer op het goede consuminder-pad aan het komen. Ik probeer mijn huisje weer leger en opgeruimder te krijgen. 
Afgelopen weekend weer eens flink de bezem erdoor gehaald en er zullen nog wel heel wat sessies mogen volgen. Door de weeks kom ik daar echt niet aan toe. Dan ben ik gewoon helemaal uitgeteld na mijn werk. Maar nu zag ik ineens het licht en ben weer aan het opruimen/verkopen/weggeven geslagen. 

Ook op eet-gebied probeer ik weer lekker aan de gang te gaan. Tot nu toe elke dag weer lekker gekookt. Voor het eerst in tijden weer eens een Turkse winkel bezocht en daar wat bijzondere kruiden en eens een kilo ontbeende kippendijen meegenomen. Daar hebben we twee keer van gegeten. Een keer met zijn vijfjes een pastaschotel van gemaakt en uiteraard ook de saus met veel verse groente zelf gemaakt en nog een keer als vlees met twee personen.
Heel langzaam probeer ik ook wat extra gezondere voeding erin te brengen. Havermout staat nu met een handje gojabessen te weken voor morgenochtend ipv van brood. 
De blender wil ik ook vaker in gaan zetten om wat meer fruit dagelijks naar binnen te werken. Een mandarijntje eet ik nog wel uit de hand, maar daar houdt het ook wel op. Nu heb ik meer soorten fruit genomen om er een smoothie mee te maken. Want sap uit pakken is ook niks voedingstechnisch. Ik wil meer vitamientjes en allerlei extra mineralen binnen zien te krijgen.
Vaak is het tegenwoordig een kale boterham mee en een pakje vleeswaren of pot pindakaas in de auto en dan onderweg eten. Niet de meest gezellige ontbijt/lunch voor een harde werker, maar 's morgens kom ik er tegenwoordig niet aan toe om een lunchpakketje te maken voordat ik wegga. Vanmorgen had ik zelfs niet eens een mok koffie thuis gedronken, vergat ik mijn leesbril en graaide ik alles op een holletje bij elkaar. Mijn bed was te lekker, ik moest even een paar dingen op de computer nakijken voordat ik de deur uitging en was daardoor weer te haastig weg. 
Vanavond toch maar weer anders proberen te organiseren. Dus ontbijt vast in de week gezet, fruit klaar gelegd om tot een smoothie te draaien en in een thermosfles mee te nemen.  En vanavond ook voor het eerst in jaren een mok goede nachtrust thee genomen. Thee dronk ik al jaren niet meer, maar ik wil toch ook wat minder koffie gaan drinken.

De dagen lengen gelukkig weer en mijn eet-tuintje begint ook weer te kriebelen. Ik wil zaaien en opruimen. Gezellig maken en weer tijd voor leuke dingen hebben. Lekker buiten zitten en bezig zijn straks. De fiets is weer een paar keer gepakt, daarin vind ik ook ontspanning. Na een dag hard werken is even een half uurtje fietsen na het eten gewoon erg lekker voor de spiertjes. Daar kijk ik erg naar uit. Nu beperkt het zich nog tot even naar de winkel, of even wat oud papier en glaswerk wegbrengen, maar straks kan ik na het eten weer even mijn blik op oneindig gooien en even een natuurgebied vlak bij in duiken. 

  

    

4 opmerkingen:

 1. Hoi Marga, omdat jij toch ook op de centen moet letten geef ik je de volgende tip. Gojabessen zijn voornamelijk een hip soort voedsel en eigenlijk kan je beter producten nemen die goedkoper zijn en meer voedingsstoffen leveren.
  probeer eens gewoonin stukjes gesneden gedroogde pruimen in de week te zetten .
  en als je meer zaden wil eten met goede vetten er in , neem gewoon gebroken lijnzaad veel goedkoper en beter dan chiazaad. Havermout is een prima ontbijt, ik eet het ook al jaren en heel goedkoop! 41 cent voor een pak bij de AH.

  goed idee om je fruit alvast klaar te leggen!! Zo vergeet je het niet.
  groetjes! Marie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor de tips. Ik had ze uit een reclame eens meegenomen om te proberen, ik ben altijd nieuwsgierig om iets uit te proberen en zoek wel naar goedkopere alternatieven.
   Aan de havermout moet ik ook nog even wennen, maar ik zie dat er veel meer leuke dingen mee te maken zijn. Een soort muffins is mischien een minder grote overgang.

   Verwijderen
 2. mijn ontbijtje bestaat uit yoghurt, havermout, honing en fruitmoes gemaakt van vers fruit in de blender, dat gooi ik dan savonds allemaal in de blender en maak er een papje van . dat staat dan klaar zodat ik het smorgens zo op kan drinken. snel en toch gezond

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit klinkt ook erg lekker, ga het proberen!! Koude havermout was even wennen, maar met fruit en yoghurt klinkt het zelfs lekker.

   Verwijderen

Consuminderreacties graag!