maandag 28 juli 2014

137. Verse consuminderstart met Simpel Thuis

Langzamerhand ben ik alle mappen en spullen weer tevoorschijn aan het halen om weer verder te gaan waar ik ooit bleef steken. Mijn droom is nog steeds om lekker van thuis uit te kunnen werken en nu ga ik langzamerhand die stap wagen om uit te testen of er nog behoefte aan is. Ooit wilde ik dat ook, maar toen werd het door verplicht meer uren te gaan werken in de kiem gesmoord. Een paar jaar heb ik wekelijks zo'n 10 tot 12 huizen schoongemaakt, 8 via werkgever, 1 particulier en later kwam de moeder er ook nog bij, mijn vader help ik wekelijks en zelf heb ik ook nog een huisje, waar ik soms niet eens aan toe kwam. Zeker de laatste tijd had ik even een diepe inzinking, achteraf door Vitamine D gebrek. Alles begon me zeer te doen, krampen in willekeurige spieren en oneindige moeheid. 
Maar ik ben weer medisch genezen verklaard, al voel ik me nog steeds niet 100%. Bloedonderzoek heeft uitgewezen dat ik nu weer boven de onderlimiet zit. En nu moet het vanzelf beter gaan. Ik doe er in ieder geval van alles aan om mezelf in conditie te houden. Door gezond eten, extra vitamines slikken, want deze energie-terugval wil ik nooit meer meemaken.
Nu de blik weer op de toekomst en die is ook onzeker, zeker in mijn huidige beroep als thuishulp. Niemand weet hoe het na 1 januari gaat lopen, er gaat zeker bezuinigd worden en ook al ben ik wel in vaste dienst, dat is ook geen baangarantie meer tegenwoordig. 
En ik moet eerlijk zijn dat ik ook niet meer de jongste ben, werken vind ik niet erg, maar het is gewoon erg zwaar en de beloning is minimaal. Ik hou van de mensen waar ik werk over het algemeen. Het wordt ook een beetje familie als je er jaren wekelijks komt.

Maar nu ben ik toch van plan om mijn Simpel Thuis website weer nieuw leven in te blazen en me ook aan een digitaal blad te wagen met kleine stapjes. Dat kan ik voor een klein prijsje aanbieden zonder heel erg veel onkosten te maken. Daar moet ik alleen veel tijd insteken, een goede planning maken en hopen dat ik weer leuke mensen mee ga krijgen. 
Consuminderen is alleen maar leuk en positief naarmate je er meer mee bezig bent en er zijn zoveel leuke initiatieven tegenwoordig die allemaal aansluiten. Je raakt nooit uitgeleerd. 

2 opmerkingen:

 1. Succes met alles weer op de rit te zetten. Kun je ook weer veel energie van krijgen juist.
  Ik heb ook een vitamine D tekort, zal erop moeten blijven letten omdat ik Ehlers Danlos heb, daar komt het vaker bij voor. Net verplicht in de zon gelegen. Hoe lang duurde het bij jou voor de vitamine D-tabletten aansloegen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb 4 x een megadosis vloeibare Vit D gekregen nu, die ik maandelijks moest innemen. Toen ik begon had ik 25 als meetpunt en nu was dat 68, terwijl het ergens tussen de 50 en 170 moet zijn, dus erg veel boven het onderste punt zit ik nog niet. Nu slik ik dagelijks op eigen houtje een vit. D capsule op advies van iemand die ik goed ken, die gewoon bij de drogist te koop is. Kijken of dat me weer op het goede peil brengt/houdt.

   Verwijderen

Consuminderreacties graag!