zondag 1 december 2013

128. Weekoverzichtje

De laatste maand van het jaar is weer gekomen. Voor mij altijd een periode van even terugkijken en plannen maken voor het nieuwe jaar. Afgelopen week was lekker rustig gelukkig. Geen hoge pieken en diepe dalen, dus ben over het algemeen tevreden.
De boodschappen met tact en beleid gedaan en een menu weer ingevoerd, zodat ik weer een kapstok had om te koken en voor te bereiden. Dat helpt mij om op het spoor te blijven, want als ik s middags na mijn werk pas eens ga bedenken wat ik ga koken dan komt er vaak iets weinig voedzaams en gezonds uit mijn handen. Vandaag had ik het nog aan de hand. Er is dan wel van alles in huis,, maar ik had er niets bij bedacht voor de zondag. Prompt kom ik dan om half zes eens in de keuken kijken en weet niks te bedenken wat ik dan zal gaan maken en ben dan eerst een half uur bezig om te overwegen wat het zal gaan worden. Wat at ik gisteren? Dat was brood met een kipschnitzeltje en er waren nog over, maar om het nu twee dagen na elkaar te eten was ook weer saai. Wordt het rijst, pasta of aardappels, welke groente, wat als vlees.  Terwijl ik nu al weet wat ik morgen zal gaan maken. Op maandag heb ik een lichamelijk zware dag dus dan moet het eten ook makkelijk en snel zijn. Pasta met paprika/kip roomsaus.  Dat recept kwam vanavond via facebook langs en bijna alles is in huis. Dan hoef ik daar niet meer over na te denken morgen. Ik heb geen gegrilde paprika, maar wel verse, dus maak er wel een eigen draai aan. 
Afgelopen week heb ik ook verder wel afwisselend gekookt door een menu te maken. Alleen voor de zondag had ik nog geen plan en prompt blijf ik hangen dan. Het werd uiteindelijk een winters potje van aardappelblokjes, baked beans met wat spekjes en rookworst en dat smaakte me ook weer prima, al was het geen culinair hoogstandje.
Komende week heb ik maar vier dagen te koken en op de vrijdag eet ik bij een dochter, schoonzoon en kleinzoon en de andere week eten zij bij mij. Op zaterdag kook ik niet, dan is het een boterham met wat warms vaak of soep erbij. Kan een lekkerbekje zijn of verse hamburger en gisteren dus een kipschnitzel omdat die in de aanbieding was.
Voor komende week staat er een keer verse hutspot op de planning, peen en uien zijn op voorraad. Een keer vriezer eten en een keer uit een potje/blik en dan ben ik al weer drie dagen verder. Voorlopig is het hier voorraad uitdunnen en inkopen met tact en beleid. Vlees is meestal wel herkenbaar vlees tegenwoordig en zo diervriendelijk mogelijk en ook minder. Pakjes  en zakjes worden nog wel opgebruikt maar komen niet meer binnen. 
Op naar een nieuwe week.   

    

1 opmerking:

  1. Klinkt lekker je recept! Ben je ook al weer bezig met plannen van je moestuin?

    BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!