woensdag 1 januari 2014

129. Op naar een consuminderig 2014

Ik sta in de startblokken om 2014 nu eens helemaal goed door te komen. Mijn allerbeste wensen voor mijn gezellige meelezers en ik wil er nu weer helemaal voor gaan.
Alles staat klaar voor een actief consuminderjaar. De agenda is in gebruik genomen en nog lekker leeg even, maar ik hoop weer veel leuke contacten te leggen en te krijgen.  
Komend jaar ga ik actief weer met simpel thuis aan de slag. Juist op de valreep van 2013 kwamen er een paar leuke mensen op mijn pad en ineens vielen er dingen weer samen. die me heel veel inspiratie brachten. Komend jaar ga ik gewoon in het diepe springen en zien waar dat pad me brengt.
Het is voor mij gewoon nu of nooit. Dus graag neem ik jullie mee op mijn pad komend jaar. Naast mijn dagelijks werk als thuishulp is er weinig ruimte qua energie nog, maar ik wil die spiraal wel doorbreken. Mijn werk is niet zaligmakend, maar het was de enige werkgever die mij nog wilde hebben. En ik doe het wel met veel liefde voor de mensen waar ik al jaren kom zo langzamerhand, maar de geldelijke beloning is gewoon erg weinig.
Mijn geest wordt er niet erg door geprikkeld, ik maak 2 huizen per dag schoon en dan ben ik ook wel uitgeteld lichamelijk.
Maar er kwamen nu ook weer geestelijke uitdagingen langs. Er is toch ook veel verwantschap met duurzaam, groen, transitie, permacultuur, enz. Komend jaar start een nieuw project van John de Mol, Utopia. Een soort big brother project, maar nu met 15 mensen die op een terrein worden opgesloten als het ware, met minimale middelen en die daar een soort leefgemeenschap moeten zien te ontwikkelen. Ze hebben een stuk grond, een loods en een weiland, 2 koeien en 25 kippen en worden via internet en camera's gevolgd. Dit project gaat een jaar duren en is vanaf 6 januari via sbs6 dagelijks te volgen, maandelijks kunnen er bewoners uit gestemd worden en nieuwe weer binnen komen.  Vanuit een andere kant kwamen er ook een paar lopende projecten binnen van mensen die samen een leefgemeenschap vormen en zo zelfvoorzienend mogelijk zijn. Ik heb misschien niet alles meegekregen de laatste tijd, dus ik hoop me weer te kunnen verdiepen in alles wat gaande is op deze gebieden.
Hebben jullie tips. linken enz dan hoor ik dat ook graag.  

  

3 opmerkingen:

  1. Voor mij wordt dit ook een soort 'nu of nooit' jaar, dus ik doe lekker met je mee. Veel succes met alles!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook hier gaan we vol goede moed op het mooie consuminderpad verder. We zijn al jaren bezig, maar dit jaar wordt echt wel spannend. We hebben er wel zin in. Ons doel is zo veel mogelijk genieten van al het mooie dat ons gegeven wordt. En dat hoeft niet veel te kosten. Een wandeling door een spannendspeelbos met een pick nick , een workshop tassenmaken door je moeder met je vriendinnen, of zoals nu je vriendinnen te logeren krijgen en dan heb armbreien gaan leren.....je mag het weer zien als een mooie uitdaging. En die uitdaging gaan wij aan!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bedankt voor de tip, ik ga kijken! Deze maand ga ik zo zuinig leven als ik maar kan, om te kijken of het lukt wat meer geld opzij te zetten voor mijn buffer. Dit naar aanleiding van het boek 'Sta financieel Sterk' van Marieke Henselmans. (zie ook firmafluitekruit.blogspot.nl) Mijn vaste lasten zijn gelukkig laag, en ik geef al weinig geld uit aan spullen. Maar er zijn nog steeds veel punten waar ik op kan bezuinigen. Zo zet ik vaak 1 kop thee met een zakje dat voor een hele pot bedoeld is, of ik zet een veel te volle kan koffie, waarvan dan de helft door de afvoer gaat... Eeuwig zonde. Tips zijn altijd welkom, dus ik blijf je volgen!

    BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!