dinsdag 19 juli 2016

200. Een persoonlijk mijlpaaltje

Nooit gedacht toen ik begon dat ik ooit de 200ste zou schrijven. 
Maar het blijft leuk en vandaag op mijn 63ste verjaardag helemaal leuk dat het samen valt.
Dit keer een hele rustige dag, met wel heel veel felicitaties van allerlei facebook-vriendinnen en familie. 
Heel gezellig om die binnen te zien stromen. Uit eigen keuze geen uitgebreide viering vandaag. Met 60 had ik een groot feest en vorig jaar is het ook uitgebreid gevierd met alle kinderen en aanhang erbij. En die zitten overal, van Enschede tot in Belgie. 
Vandaag wilde ik het lekker rustig gedenken. En alleen maar dingen doen die ik leuk vind. 
En zo is het ook gegaan. Vanmorgen lekker rustig thuis bezig geweest. Ik wist dat mijn vader zowiezo langs zou komen, dus daar heb ik op gewacht en lekker een bakje koffie met hem gedronken.
Vanmiddag ben ik lekker op stap geweest. Er was begin juli een nieuwe kringloopwinkel gekomen, dus die moest nog bezichtigd worden. Zondag was er een foldertje van binnen gekomen, waarin twee bonnen zaten. Eentje voor een gratis kop koffie met een muffin en eentje met 20% korting. Daar heb ik beide dankbaar gebruik van gemaakt. 
Eerst uitgebreid de winkel bekeken en toen nog een rondje goed gekeken. En uiteraard weer een paar leuke dingen gevonden.
Het duurste was een leuk oud bankje voor 7,50. 
En ik vond een mooi interessant boek over oude antieke spullen van het platteland met een heleboel foto's voor 2,50. Dat is altijd leuk en handig als je eigenlijk altijd op jacht naar mooie oude spulletjes bent. Daarnaast vond ik nog een leuke witte schaal met 4 kleine inzetbakjes erbij en een rondje in het midden voor dipsaus, denk ik,  voor 0,25 cent en op het laatst vond ik nog een mooie tekening(kopie) van een oude boerderij uit 17honderdzoveel in Delfgauw. Weliswaar in een verkeerde moderne glasplaat, maar daar heb ik nog wel een passende lijst voor.
Ik ben toch alweer zo'n 9 jaar nieuwe inwoner van deze plaats/dorp, dus een beetje lokale geschiedenis mag ook wel eens in huis aan de muur. Voor 10 euro was ik daar klaar en had ik een lekker bak koffie gedronken en een flinke bosbessenmuffin gegeten.

Ik zocht eigenlijk een andere bureaustoel. Mijn twee katten hebben de mijne helemaal kapot gekrabbeld. 
Het was ooit een hele mooie luxe kunstleren stoel en hij zit ook nog wel heerlijk, maar hij ziet er niet meer uit. 
De achterkant is compleet geperforeerd, de bovenkant zetten ze ook graag de nagels in en de zitting mist ook soms een stukje bekleding. 
Maar bureaustoelen waren er nog niet, die winkel is nog in ontwikkeling. Er waren nog lege stukken en het is natuurlijk altijd afwachten wat het aanbod is en wordt. 

Gelukkig was het mijn dag en ben ik nog even door naar een andere kringloopwinkel gereden. 
Eentje die al veel langer bestaat en aardig uitgebreid is. Daar zijn drie verdiepingen met spullen. 
Boven de bedden, eethoeken, baby/kinderkamer spul en bureau's/stoelen. De tussen etage is voor huiskamermeubilair en beneden is het kleine spul als boeken, kleding, glaswerk enz. 
Daar vond ik wel de bureaustoel die ik zocht. 
Een stevige houten zitting op een goed stevig onderstel. Lekker simpel en hopelijk is deze voldoende kattenproof. Ik kan er een kussentje op leggen om lekker te zitten.
Er waren ook wel andere kunststoffen stoelen in allerlei kleuren, maar die hadden dan ook gelijk weer een heel wankel onderstel.
Nu was ik voor 5 euro klaar en hopelijk nu voor heel lange tijd. Er liep een heel aardige meneer rond als klant en die bood spontaan aan om mijn stoel even naar beneden te brengen en dat aanbod heb ik met veel dank aanvaard. 

Als afsluiting heb ik nog wel een splinternieuwe keukenweegschaal gekocht. Die kon ik niet 2de hands vinden dus die heb ik uiteindelijk nieuw aangeschaft. 
Ik wil zelf weer brood gaan bakken en dan moet ik toch redelijk secuur meel ed af kunnen wegen. Eerdere pogingen met grof gokken gaven niet zo'n best resultaat. 
En ik wil veel meer dingen zelf gaan bakken en maken. 5 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd met je verjaardag. Jij hebt vandaag lekker rustig je eigen cadeaus bij elkaar gezocht. Leuke invulling van je jaardag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank voor de felicitaties, ik heb van mijn dag genoten

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!