zaterdag 11 juni 2016

193. Rommelige drukke tijden

Het was weer hollen en stilstaan afgelopen tijd. 

Prive erg druk met allerlei afspraken en verjaardagen. 
Eind van de maand nog een waarschijnlijk laatste afspraak met de bedrijfsarts voordat ik overga naar het WIA. maar dat is iets waar ik vrij rustig onder blijf. 
Het is zoals het is, ik kan er ook niks meer van maken. 
Bijna 63 jaar heeft mijn lijf het prima gedaan en nu gaat het dus wat minder. 
Ik prijs me nog gelukkig wanneer ik via facebook de laatste wensen lees van mensen via de Stichting Ambulance Wens Nederland. Vaak mensen die nog veel jonger dan ik zijn en aan het einde van hun leven zijn. 

Ik wilde graag weer eens bij mijn jongste dochter in Belgie kijken en daar ben ik ook een paar dagen geweest. 
Dat bezoek verliep op zich prima, maar het was er wel erg slecht weer en er was iemand tegen mijn geparkeerde autootje aangereden, zonder uiteraard een boodschap achter te laten. Dat merkte pas toen ik weer weg zou rijden bij het inladen. Ook was er achteraf water in mijn autootje gekomen aan de passagierskant  (raampje misschien niet goed dicht of via andere weg door overvloedige regenval). De vloermat bleek drijfnat te zijn, maar dat merkte ik pas bij thuiskomst. Je zag het niet en ik was uiteraard ook afgeleid door de flinke deuk en krassen die ik aan die kant in de deur zag zitten.  
Dus ik had mijn tas met spulletjes voor onderweg en mijn laptop in tas daar laten zakken en pas thuis merkte ik dat het drijfnat daar was. 
En vergat thuis prompt ook nog mijn lichten uit te zetten, wat een lege accu opleverde. Mijn laptoppie was niet echt nat geworden, maar weigerde toch dienst, merkte ik gelijk. Ik had beloofd gelijk bericht te sturen zodra ik veilig weer thuis was, maar dat lukte dus niet. Mijn oude mobiel gilde natuurlijk ook dat ik een nieuwe whatsapp versie op moest laden voordat ik daarmee een bericht kon sturen, dus uiteindelijk via een zoon maar even laten berichten, want niks werkte.
Nu heb ik mijn oude xp-computer maar weer uit het stof gehaald en die weer neergezet. Zo kan ik nog een beetje weer lezen en langzamerhand heb ik de belangrijkste dingen weer aan de loop. Maar de meeste foto's staan op mijn laptop en natuurlijk net nog niet op een stickje gezet. Die had ik net wel in huis en ik kan nu de oude foto's en belangrijke bestanden van mijn oude computertje wel veilig stellen.
Ik heb ook geen liggende gelden om onmiddellijk de laptop weg te brengen of een andere aan te schaffen. Voorlopig is hij even met mijn dochter mee, die hetzelfde merk heeft. Ze zou eerst even checken of het misschien aan het stroomsnoer kan liggen. De kabels had ik als eerste in de tas laten zakken en daarop de laptop laten zakken. De bodem was wel een beetje klammig vochtig geworden, maar ik had goede hoop dat mijn laptop zelf het wel overleefd had.

Voorlopig ben ik weer druk met mijn tuintje om dat stukje bij beetje weer onkruidvrij te krijgen. Te lang kan ik niet staan, dus doen we iedere keer maar weer een stukje. Afgelopen week heb ik voor het eerst een deel van mijn maggiplant geoogst en geprobeerd te drogen. Dat gaat prima met een lekker zonnetje. Ooit heb ik bij een oude Afghaanse dame gewerkt en die deed dat met munt. Uitspreiden op een blad en ze had er dan nog een soort hoesje over van een soort vitrage-achtige stof zodat de wind er wel door kon waaien maar niets weg kon waaien en er ook geen beestjes bij konden. Zij haalde blijkbaar ergens een paar flinke bossen en na droging ging dat in potten en blikken en daar maakte zij weer thee mee.  
Dat ga ik zeker ook nog vaker doen. Lavas heb ik genoeg en ook munt staat in mijn tuintje. De rabarber doet het ook prima en de eerste aardbeien heb ik gisteren ook kunnen oogsten. 
Heerlijk weer te kunnen eten en snoepen uit eigen tuintje. 

Plannen zijn er ook weer genoeg, nu de tijd nog vinden. Bloggen blijf ik wel doen, maar dan meer op het persoonlijke vlak. 
Met mijn algemene consuminder-stukjes wil ik mijn website weer actief gaan bevoorraden. Daar ga ik de bezem even doorhalen komende tijd en helemaal afstappen van het idee dat ik weer een blad wil uitgeven. Ik wil dat meer als een platform gaan gebruiken. www.simpelthuis.nl

Ik had al een heel plan op schrift gemaakt en dan laat de techniek je even in de steek. 
Ook wilde ik meer spullen weg gaan doen via de gebruikelijke kanalen en had daarvoor ook al een lijst gemaakt, zodat ik soepel van alles de deur uit kon gaan doen. Maar helaas dat werkt dus ook even nog niet. 

Maar ik heb nu wel de tijd om eens uitgebreid alle ruimtes in huis aan te pakken. Ook stukje bij beetje, maar met lijstjes werk ik graag gestructureerd mijn huisje weer eens grondig bij langs. 
Ik ben nu in de keuken begonnen om die van top tot teen aan te pakken en elk kastje en deurtje ook uit te zoeken. En elke dag staat er een ander stukje huis op het programma zodat ik er afwisseling in blijf houden. Ik ken mezelf en als ik dagen/weken op eenzelfde project blijf hangen is mijn zin al snel weer weg. 
Nu neem ik elke dag een onderdeel onder handen. Op maandag de huiskamer/wc, dinsdag de keuken, woensdag de gang/trap, donderdag bovenslaapkamer en vrijdag nog een rondje huiskamer/wc en het weekend de badkamer en de schuur telkens een stukje en dagelijks probeer ik ook een stukje tuin erbij te pakken als de energie er nog is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Consuminderreacties graag!