woensdag 6 april 2016

187. Toch maar wat meer in de techniek verdiepen

Een mens is nooit te oud om wat nieuws te leren. Ik wil me wat meer gaan verdiepen in de blogtechnieken en wat meer de mogelijkheden zien te gebruiken. 
Ik was al blij dat ik een tekstje eruit kon rammelen en soms een fotootje erbij kon plakken, maar echt de tijd om me erin te verdiepen had ik gewoon niet.
Zo wil ik ook leren om filmpjes te maken. Daar heb ik helemaal nog geen kaas van gegeten. 

Maar eerst even afwachten hoe het verder gaat lopen. Ik zit nu al een tijd arbeidsongeschikt thuis en morgen mag ik weer langs de bedrijfsarts. Naar mijn oude werk als thuishulp zal ik niet meer terugkeren, dat kan ik lichamelijk niet meer aan, maar wat ze dan voor mij in petto gaan hebben weet ik niet. 
Als 62-jarige moet ik eigenlijk nog wel een paar jaar aktief blijven voor ik met pensioen mag. Ook al heb ik bijna mijn hele leven gewerkt. Maar alle werk wat ik ooit gedaan heb, bestaat niet meer of ik ben er te oud voor. 
Ik ben een paar jaar lokettiste bij de NS geweest, verkoopster bij de HEMA, daarna jaren in de drukwerkwereld als drukwerkvoorbereidster voor de computertijd, jaren mijn vader geassisteerd bij een uitgeverijtje op administratief gebied vooral, maar ook op beurzen en open genealogische dagen gestaan en die afwisseling was juist zo leuk. Maar gezien zijn leeftijd wilde hij er heel begrijpelijk ook een keer mee ophouden toen hij 85 werd.  
En dan moet je op latere leeftijd weer ander werk zien te vinden en dat werd dan uiteindelijk huishoudelijke hulp bij vooral ouderen omdat er eigenlijk geen keuze meer was. Tot mijn lijf ging protesteren.

En op dat punt zit ik nu dus, wat nu? 
Wat kan ik wel, wat vind ik leuk, waar kan ik wat mee verdienen? 
Ik kan aan mijn blog/website advertentiemogelijkheden toevoegen.
Ik zie nog wel een paar kleine mogelijkheden, maar daar kan ik ook geen volledig inkomen uithalen. 
Ik kook wel graag en meestal wel lekker en zou via Thuis Afgehaald maaltijden kunnen aanbieden.
Thuiswerk aannemen, maar geen idee of dat nog beschikbaar is hier. Vroeger deed ik wel allerlei bladen en krantjes postklaar maken en dat thuis verzorgen, maar dat gaat tegenwoordig ook vaak digitaal. 
Misschien creatief een carriere oppakken. Ik heb genoeg ideetjes die ik nog wil gaan uitproberen, maar eerst was het aan zoveel mogelijk herstel werken om eventueel weer aan het werk te kunnen. 
En ik heb geen kapitaal om spullen aan te schaffen, ik zat aan een plotter te denken en eventueel een textielpersje om allerlei leuke teksten te kunnen maken. Maar ik ben me er ook van bewust dat al veel mensen daarmee bezig zijn. 
Ik zou dan vooral nederlandse teksten willen maken en net niet hetzelfde als iedereen willen maken. 
Mijn haren gaan overeind staan van alle Engelse teksten die iedereen kennelijk overal op wil plakken. Ooit heb ik allerlei geldspreuken gespaard, consuminderspreuken/teksten lijken me ook leuk, en andere spreuken en gezegdes. Naambordjes, nummerbordjes, dingen voor huis/tuin.
Eerst maar eens daadwerkelijk wat maken om te kunnen laten zien. Zo realistisch ben ik ook wel. Ik ga niks aanschaffen voordat ik zeker weet dat het zijn nut zal hebben en geld zal kunnen opbrengen.  
Maar overdenken kan geen kwaad en in mogelijkheden denken.
4 opmerkingen:

 1. Oh nou... ik wil je niet ontmoedigen, maar succes bij UWV..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voorlopig blijf ik nog in dienst blijkbaar is mij nu weer verteld. Al ben ik afgekeurd voor mijn huidige werk. Mijn werkgever moet passend werk zien te vinden of een jobcoach inschakelen.

   Verwijderen
 2. Thuisafgehaald heb ik ook geprobeerd. Maar hier in Belgisch Limburg is het nog onbekend of zit er niemand op te wachten. In stedelijke gebieden werkt dit misschien beter. Maar je kan altijd proberen natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het loopt hier wel redelijk, al zit ik ook iets buiten de "stad". Maar ik kan het altijd op kleine schaal eerst proberen.

   Verwijderen

Consuminderreacties graag!