maandag 12 augustus 2013

123. Weer op de consuminder-voedingstoer en een testje

Voor mezelf doe ik even een testje. Ik zat mijn oudere berichten even langs te gaan en er sprong uit dat berichten over voeding en consuminderen aanmerkelijk veel vaker gelezen zijn. Dus hierbij dus gelijk een test voor mij.
Afgelopen week was ik een midweekje weg en ik ben nu weer de draad aan het oppakken. 
En ben gelijk ook de manier van eten aan het aanpakken. Schoonzoon houdt van koken met pakjes, voor mij zat er iets te weinig groente bij afgelopen week. 
Thuis gekomen heb ik vrijdag gelijk voor de familie gekookt, aardappels, boerengehaktschnitzels( voor de helft bij de P.lus) en bloemkool, zoutloos voor kleinzoon en gezin,  op hun verzoek. 
Zaterdag is mijn niet echte kookdag, al maak ik doorgaans wel iets warms met brood. Er was nog rundergehakt dat op moest dus daar heb ik een soort homeburgers van gemaakt en die smaakten ook prima. Met verse uisnippers, knoflook en verse tomaatschijfjes erbij.
Zondag had ik een rijstgerecht gemaakt, gewoon met basisingredienten met een speklapje in stukjes en een gratis kromme komkommer die ik via mijn vader had gekregen. 
En vandaag stond er weer aardappeltjes die ik nog had staan op het menu. Waren van Ah uit de bonus van even terug, maar hele stomme kleine aardappeltjes met veel pitten, zijn wel lekker maar dat schillen is een ramp. Bloemkool was 0,59 bij lidl dus nog eentje meegenomen, daar eet ik ook nog even van. 
Op zondagmorgen help ik mijn vader met zijn huis bijhouden en hij is ook aardig op de penning passend geworden om aan de andere kant nog wel de ruimte te vinden om af en toe even een schilderijtje te kopen en nog wel eens een kleinigheidje. Zo had hij een BBM gekocht bij de makro. Dat deed mijn moeder wel toen ze nog leefde ruim 8 jaar geleden, maar ik had hem er niet op ingeschat om daaraan te beginnen met zijn 88 jaren. Maar op zondagmorgen stond er een broodje klaar. Hij kon hem alleen niet uit zijn bbm krijgen en riep mij erbij omdat ik ook jaren zelf gebakken heb. Ander apparaat en ik moest ook even proberen te trekken, tot ik ineens lettertjes zag dat je het bakblik een klein slagje moest draaien om hem eruit te krijgen. En uiteindelijk zijn we nog een bbm voor mij wezen halen. Dat doet mijn vader dan ook wel weer. Ik heb jaren een bbm van de Hema gehad tot die de geest gaf, daarna nog twee pogingen om via rommelmarkt een werkende te vinden. Bij de eerste sloegen mijn stoppen door en de tweede zag er ook prima uit maar de deksel lag helemaal los achteraf. Maar nu heb ik dus weer een BBM en ga weer zelf mijn eigen brood bakken. Vanaf morgen want eerst het brood dat er was opmaken. 
Ik ga eerst de voorraden eens uitdunnen, vriezer moet leger en ik haal gewoon steeds bij en dan wordt het niet minder.    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Consuminderreacties graag!