vrijdag 25 januari 2013

115. Weer een leuke consuminderweek

Morgen mag ik de Plus-doos ophalen, bij elkaar gespaard met hulp van een cliënt. 
Een tweede cliënt doneerde gelukkig tussendoor ook nog wat gekregen zegels waar zij niks mee deed en uiteindelijk heb ik op de valreep ook nog een alleenstaande moeder blij kunnen maken, want de maandag voordat de aktie afliep kwam die laatste cliënt nog met 17 zegels, terwijl onze kaart gelukkig al vol was.   
Mijn eerste cliënt doet de meeste boodschapjes bij de Plus, ik kom er af en toe. Ze hebben vaak vlees met 50% afprijzing, soms 35%, dus af en toe ga ik weer eens neuzen naar betaalbaar vlees. Bij elke 10 euro kreeg je een spaarzegel en je moest er 60 hebben. Ze hadden ook wekelijks een aantal artikelen waar je extra zegels op kreeg en zo kwam ik dan aan mijn zegels, want dan neem ik natuurlijk wel dingen die ik ook wel gebruik, maar die een stuk goedkoper waren dan 10 euro. Zo waren o.a. zakjes geraspte kaas goedkoper en met zegel en een aantal heb ik lekker in mijn vriezer gestopt. Of wat smeerseltjes die lekker op toast of brood waren, een potje snoep, enz. Zo sprokkelde ik de nodige zegeltjes ook bij elkaar.
Samen hebben we er ook weer de lol van gehad. Mijn cliënt vond het leuk om te doen en te puzzelen zodat zij ook steeds toch weer aan een zegeltje kwam en ze wil graag weten wat er uiteindelijk allemaal in zit.
Van een andere cliënt kreeg ik een postcodeloterij-agenda, waar zij niks mee deed. Ik vind hem erg handig bij de telefoon en voor de kortingsbonnen vind ik ook wel weer liefhebbers en sommige zal ik waarschijnlijk zelf gebruiken.  
Zo scharrelen we door het leven. Qua boodschappen loop ik nu lekker. Ik wil zo min mogelijk inslaan en koop alleen noodzakelijke verse aanvulling en dat begin ik nu te merken. Voor komende week heb ik al het nodige in huis en normaal ging ik op vrijdag weer inslaan, als ik weer cash geld in huis had, maar dit keer hoefde ik gewoon niet. Ik heb gisteren al rundvlees in huis en speklapjes uit bonus aanbieding gehaald, daar ga ik morgen mee aan de slag. Ik wil een grote pan hachee maken en een bruine-bonen-maaltijdsoep. Ik heb witlof, peen, prei, knolselderij, ui en tomaat in huis, dus kan veel kanten uit. Van de bieb heb ik weer leuke kookboeken meegenomen, twee over budgetkoken, een hele dikke met allemaal Home Made recepten, een boek over inrichten met 2de hands spullen en een wat ouder boek om een opgeruimd huis te krijgen, dat gewoon al langer op mijn leeslijst stond.
Er staan misschien nog meer leuke dingen te wachten. Eén van mijn cliënten gaat samenwonen. Haar partner had een heel huis en dat is inmiddels bijna verkocht, moet 1 maart opgeleverd worden, zij heeft een huurflat en samen hebben ze bijna een grotere flat gekocht. En nu blijft er natuurlijk weer van alles over, want de keuken is daar al compleet ingericht, dus ze had het over twee vaatwassers over en een wasmachine, waar ze niet mee willen leuren, dus als ik iemand weet? Rijswijk is de plek waar het straks over is. Ik heb geen idee van merk of leeftijd, maar als iemand interesse heeft moet die mij maar even prive mailen, dan kan ik eventueel het contact over en weer leggen. Ik heb zelf mijn vaatwasser weggedaan, omdat ik er gewoon geen plek voor heb en heb een prima wasmachine, dus ik stroom het graag door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Consuminderreacties graag!