donderdag 27 december 2012

111. Op naar een nieuw consuminderjaar

Afgelopen jaar was weer een roerig jaar, maar er begint nu gelukkig enige rust in te komen. Er werd een kleinzoon geboren, met een beetje moeizame start, die inmiddels al weer een half jaar is en de wereld begint te ontdekken. Een heerlijk ventje nu.
Zelf kreeg ik ook de nodige hobbels te verwerken, vooral op financieel gebied kwam er steeds weer wat op mijn pad.
Maar ik heb nu wel de verwachting dat het een jaartje rustig zal blijven. Daarna blijft het koffiedik kijken met de huidige bezuinigingen overal.  
Ik werk zelf als thuishulp en daarin gaat ook flink wat veranderen. Maar ik kan er weinig aan veranderen, met 59 vind ik niet snel een andere baan. Er gaan al elke maand een stuk of tien sollicitaties de deur uit en ik solliciteer al een kleine tien jaar inmiddels naar alle mogelijke andere banen, maar de thuiszorg was de enige waar ik aan de slag kon. En na vijf jaar eindelijk een contract voor onbepaalde tijd kon krijgen, al zegt dat ook niet veel natuurlijk. 
Maar we gaan er wel voor en zien wel waar het schip strandt. 
Er is ook een zoon werkeloos door de crisis geworden en ik hou mijn hart een beetje vast voor hem. Hij woont nu in een klein dorpje en daar is het ook moeilijk om weer wat anders te vinden. Ervaring heeft hij genoeg op allerlei gebied, door veel uitzendwerk gedaan te hebben, maar voor iedere baan zijn er heel veel gegadigden. 
Afgelopen week een weekje vrij gehad en ben nog vrij tot na Oud en Nieuw. 
Heerlijk, de eerste week heerlijk SR12 gevolgd, mijn beide favoriete DJ's zaten in het Glazen Huis en ik ben ook wel eens een nacht blijven hangen als Gerard Ekdom draaide. 
Op vrijdagavond volg ik ook al tijden EkstraWeekend op 3fm en dat is ook via de webcam te volgen of via 101tv als je digitale tv hebt. Die maken er gewoon een feestje van.  
De beide Kerstdagen lekker buiten de deur bij familie gegeten. Dit keer niet zelf alle werk op me genomen. De eerste dag bij een oude tante gezellig met mijn vader, dus een hoog 80+ gehalte en op dag twee bij middelste dochter, man en kleinzoon. Daar heb ik voor de rollade gezorgd en ijs toe en de rest hadden zij verzorgd. 
Maar het was zo lekker ontspannen. Geen rennen met boodschappen, heerlijk kunnen ontspannen en van mijn clienten had ik dit jaar hoofdzakelijk wat geld voor de kerstdagen gekregen en dat heb ik deels zeer nuttig besteed. Voor de kerst wat aanvullend kerstspul bij de kringloop gehaald. Allemaal kleine dingetjes voor hooguit 0,25 tot 0,50 eurocent. Ik wilde dit jaar geen kerstboom zetten. Ballen waren er wel, dus wat klein spul ter versiering erbij gehaald. Glazen vaas met ballen gevuld en eentje met ballen en lichtjes. Een kerststalletje gestart, stal voor 1 euro en wat beeldjes erbij gevonden.
Daarna nog een stoel gevonden op de Neuzelbeurs, geheel in stijl, dus blij. Mijn woonkamer is nu ook wel bijna af. 
Mijn vader kwam ineens met een beeldscherm aan, winkel stopte ermee en er ging van alles met korting uit en een losse computerkast had ik nog staan ook van mijn vader toen hij stopte met zijn uitgeverij, dus met een toetsenbord en muis heb ik nu een aparte schrijfafdeling staan. 
Vandaag ben ik nog even naar de Ikea geweest, was eigenlijk op zoek naar rood/wit geblokte stof voor keukengordijntjes, maar die is helaas weer uit de mode.
Wel een goedkope dekbedhoes gescoord waarvan ik slaapkamergordijntjes wil maken, beetje delfts blauw stijl,  en bij Zeeman maar een tafelkleed meegenomen, dat wel rood/wit geblokt is, passend bij mijn keukenschort ook ooit daar vandaan. 
Morgen weer vervolg    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Consuminderreacties graag!