woensdag 2 april 2014

131. Druk met van alles

Ik ben nogal van de hak op de tak bezig momenteel. 
Alles tegelijk aan het aanpakken en altijd tijd tekort komen. Mijn huisje aan het aanpakken, de tuin moet ook weer nodig een beurt hebben, de keuken, mijn boeken weer eens uitzoeken en ga zo maar door. 
Ik vind ook veel te veel dingen leuk. Zo kwam ik via de weggeefhoeken van Facebook, weer iemand tegen die een bijna gratis administratie/budgetcursus ging geven en me daar dus weer voor opgegeven en eindelijk iemand tegengekomen die eens normaal kan uitleggen hoe ik mijn papierwerk nu eens handig kan opbergen. 
Daar loop ik al jaren tegen aan als chaootje. In theorie weet ik veel, maar de praktijk is soms heel anders. Hoewel ik al jaren heel goed in weinig uitgeven ben, is het papierwerk netjes opbergen voor mij altijd al een struikelblok geweest. 
Ik ben al jaren allerlei manieren aan het uitproberen en heb er ook hulp bij gezocht omdat boeken en de theorie alleen me niet echt op de goede weg zetten. Ik heb maatschappelijke hulp gehad, toen alles letterlijk verkeerd ging en mijn inkomen kelderde, maar ook via die weg kwam op eenvoudig huishoudboekhoudgebied geen ondersteuning. 
En nu kwam er ineens een bijna gratis persoon die vrijwillig mensen wil helpen waarbij ik wel ineens snap wat ze probeert over te brengen.
Medisch gezien zit ik ook even in de lappenmand met allerlei vage pijnklachten in gewrichten en spieren. Ik heb een nieuwe huisarts hier in mijn dorp genomen en heb inmiddels een gesprek gehad en bloed afgenomen en morgen mag ik bellen.
Misschien is het een overbelasting, misschien een gebrek aan bepaalde stoffen op latere leeftijd of iets reumatisch of zo, maar ik heb constant krampen of spierpijnen en ook steeds op verschillende plekken. De ene dag is het mijn elleboog links en de volgende dag ineens mijn schouder rechts of mijn pols of heup, knie,rug, enz. 
Ik hoop dat daar ook iets goeds uit gaat komen. Ik weet dat ik een flink gebrek aan vit. D had een paar jaar geleden, maar met mijn toenmalige huisarts liep het al jaren niet lekker. Medisch gezien was hij best goed, maar op het menselijk vlak schoot hij ernstig tekort. Hij vroeg nooit wat op menselijk gebied. Wat is de klacht en ondertussen zat hij op de computer te kijken. Ik heb gelukkig de deur ook niet plat hoeven lopen, maar nu moest er iets gebeuren. Ik heb het ook steeds heel druk met van alles, al floot mijn lijf me nu even terug. Mijn energie niveau is ook 0.0 nu en dat is niks voor iemand die altijd maar doorgaat. Een wandeling van een kwartier is al te veel, mijn tuintje roept om aandacht, er moet onkruid gewied en zaadjes geplant worden. Met de budgetcoach heb ik ook al stekjes geruild. Ik had maggi en rabarber en bieslook en zij kwam met wat bloemenstekjes voor mij weer. Zondag wordt er ook een lokale planten/stekjes/zaadjes ruildag gehouden bij een facebook groepslid en vandaag heb ik 2 liter versgemaakte tomatensoep op mogen halen voor 2 euro en een gratis fruit/groentepakket toegewezen gekregen met allerlei dingen die ik normaal nooit zou kopen. Dat wordt weer experimenteren, papaya, mango, verse ananas, peultjes zaten erin en ook tomaat, komkommer, paar aardappels en wat snoeptomaatjes. Ook werden er kippenruggetjes aangeboden voor een klein prijsje, geen idee wat ik me daarbij voor moet stellen, of daar vlees aanzit of dat het voor de soep geschikt is. 
Dat weet ik vrijdag weer. Wordt vervolgd weer.

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Algeheel balans opmaken dus. Je lijf en je papierwinkel.
    Straks alles lekker op orde, kun jij de zomer in!
    Ik hoop dat je goede uitslagen krijgt.

    BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!