donderdag 16 november 2017

220. Een stapje terug

Afgelopen week was een rare week met ongeveer elke dag wel wat op de agenda. Ook erg gezellig, maar ik schoot thuis niks op. En de week vloog voorbij gewoon.
Nu toch graag maar weer even op standje normaal. 
Het koken uit voorraad gaat nog steeds lekker. Ik denk er weer meer over na, moet natuurlijk van te voren ook al handelingen verrichten om bijvoorbeeld vlees bijtijds uit de vriezer te halen.
Vandaag was ook zo'n rommeldag, maar ik had al hamlapjes ontdooid in de koelkast liggen. Dan ben ik eigenlijk wel moe en geneigd om er maar wat makkelijks van te maken of een boterham te pakken. 
Maar toch een lekkere rijstschotel gemaakt.
En de afwas ook nog gedaan zodat ik morgen ook weer schoon kan beginnen. Leuk dat zo'n uitdaging je toch ook weer een stootje de goede kant uit geeft. Ik ga tegenwoordig met een vouwtasje naar de supermarkt in plaats van een big shopper en haal alleen het hoognodige en dat kan ik nog een hele tijd volhouden. En heb een grote lach als ik weer een stukje van de voorraad af heb weten te snoepen. De rijst kwam van een grote zak rijst van 5 kg die ik al lang in huis had, maar waarvan ik nooit een lekkere droge rijst kon maken, dus bleef die maar een beetje hangen. Nu gaat die dus gewoon op. Ik heb van de week ook heerlijke hutspot gemaakt, lekker op mijn gemakje bij de tafel zitten hakken en snijden, van verse winterpeen en uien. Want af en toe moet er ook wel eens wat vers op tafel komen om het vol te houden. Erbij had ik dan wel weer een blikje stoofvlees en hachee die ik ooit voor 1 euro had meegenomen.  
Twee porties voor hier en twee weggegeven aan mijn vader. Die bofte deze week helemaal want eerder had ik al een macaronischotel gemaakt en ook een portie meegenomen. Vandaag bleef er ook wel een 1-persoonsportie over, dus die gaat het vriezertje weer even in. 

Komende tijd staat weer in het teken van opruimen en wegwerken.  Ik ben midden in een opknapbeurt blijven steken door prive-toestanden. De keuken is wel gedaan, maar we zijn in de gang blijven steken en de woonkamer is momenteel opslagplaats voor van alles wat elders weg moest. Dat werkt ook niet erg lekker. Ik wil er toch wel met de kerst weer een beetje behoorlijk bij zitten, want momenteel is mijn woonkamer geen woonkamer. Het gaat een hoop wegwerken worden, richting weggeefhoeken, kringloop en richting stort. Ik heb mijn pasje weer gevonden om naar de stort te kunnen wegbrengen, dus daar gaat binnenkort de eerste rit weer heen om weer wat ruimte te maken. Er is genoeg dat niet voor een volgende ronde geschikt is, een kapotte tv staat nog in de gang momenteel, een bureaustoel die helemaal kapot gekrabd was in stukken. Ik wil nog een kast uit de kamer wegdoen, een salontafel die inmiddels ook als krabpaal gebruikt is en eigenlijk ook te groot is voor mijn bescheiden woonkamertje. En dat gaat al weer een hoop ruimte geven.  

1 opmerking:

  1. Via via kom ik op je blog en ga je volgen. Ruimen geeft ruimte en niet alleen in je huis, maar zeker ook in je hoofd. Strekte ermee. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!