woensdag 25 oktober 2017

218. Blije consuminder-eikel

Ik ben soms een eikel, maar momenteel wel een hele blije.
Stom, dat zo'n kleine uitdaging als een No Spend voor 30 dagen op je weg komt en dan vooral om je voorraad eens op te maken, zo'n verschil kan maken in je hele beleving. 
Want ik sudderde wat voort de laatste tijd, zie ik nu achteraf. Ik deed wat ik moest doen van mezelf, maar zonder dieper nadenken. 
Ik had er ook weinig lol in. En dat had ik nu juist nodig, even een oppepper. 
Even weer een zetje naar de lol-kant van het consuminderen. En na een weekje uitproberen zie ik ineens weer heel veel leuke dingen. Dingen om uit te proberen, verrassende insteken en ineens is mijn totale beleving ook weer helemaal opgepept.
En dat gaat veel verder dan alleen maar die voorraad kleiner te zien worden. 
Ik heb zelfs lol van mijn simpele ontbijtplankjes, waar ik mijn boterhammetje van eet. Het is dan gewoon een feestje om er een te pakken en ik tel mijn zegeningen weer als daar een lekker boterhammetje op ligt om te eten. Zo rijk ben ik gewoon. Geen honger, geen dorst, lieve mensen om me heen, wat wil een mens nog meer.
Gisteren lekker wraps gemaakt en vanmorgen lekker een restje vulling op brood gedaan. Met blikje vis uit de voorraad, een zakje bonen uit de 1 euro serie van een tijdje geleden, beetje ijsbergsla, stukje komkommer en een overgebleven vleestomaat van een lasagnepakket. Daar had ik vier goed gevulde wraps van gemaakt en de restanten in een bakje gestopt. Dat kan dus ook heel lekker op een vorstelijke boterham. 
Ik woon momenteel met een zoon zonder werk, dus kook voor twee normaal en om de 14 dagen heb ik 7 familie-eters om voor te koken, de andere week word ik verzorgd en mag ik aanschuiven. 

Vanmorgen ook al weer iemand blij gemaakt met een stickerboek dat ik gratis mee had genomen voor mijn nu nog jongste kleinzoon. Maar die bleek er al een te hebben, dus dan maar fijn naar iemand die er wel blij mee is en er gisteren om rondvroeg.
Lekker net de wasmachine aangezet, mijn afwasje van gisteren even gedaan. En ik geniet weer heel erg van elke dag gelukkig.
Straks nog even wat bananen in de vriezer stoppen, die wat erg rijp dreigen te worden, dan kunnen die ook nog wel weer mee in een smoothie of bakje yoghurt. Van iemand anders weer een heel lekker en makkelijk tomatensoep-recept gekregen op basis van een blikje simpele tomaten om later eens te proberen. Die heb ik ook nog wel staan, dus weer iets nieuws om ermee te doen. En ik geniet ook ervan dat ik helemaal geen behoefte meer heb om naar de winkel te rennen. Normaal kwam ik wel drie keer per week in een supermarkt minstens, maar ik ben nu maandag geweest en heb toen 4,81 uitgegeven. Aan een halfje brood, een zakje mandarijntjes, 2 x yoghurt want het was 1+1 en 2 pakjes roggebrood en verder heb ik gewoon voorlopig nog niks nodig. Dat is een rare ervaring in eerste instantie, maar ik merk dat het gewoon erg fijn is ook, nu. 
Wetend dat je toch nog ruim voldoende hebt staan om het nog een tijdje uit te zingen en ik hoop dat ik nu voorgoed genezen ben van die grote voorraad aan te houden. Ik ga er in ieder geval net zo lang mee door tot praktisch alles weg is gewerkt en dat kan nog wel een hele tijd duren. 

2 opmerkingen:

  1. Leuk om weer van je te lez(r)en! Fijn dat je weer op je blog terug bent!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hè, hier word ik ook vrolijk van. Heb meteen ook zin om weer eens de beuk er in te gooien met consuminderen.

    BeantwoordenVerwijderen

Consuminderreacties graag!