tag:blogger.com,1999:blog-9177201745096711567.post1256593318482237705..comments2022-03-31T19:34:57.510-07:00Comments on Simpel Thuis: 140. Mijn consumindereetuitdaging van afgelopen weeksimpelthuishttp://www.blogger.com/profile/07526100632000760506noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-9177201745096711567.post-39624662126537095322014-08-31T13:28:37.875-07:002014-08-31T13:28:37.875-07:00Twee eetlepels olijfolie toevoegen bij het begin, ...Twee eetlepels olijfolie toevoegen bij het begin, voor het kneden.Heerlijk!ardillanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9177201745096711567.post-2281591087947486842014-08-22T02:34:44.519-07:002014-08-22T02:34:44.519-07:00kamut is een oer graan, ik haal het altijd hier in...kamut is een oer graan, ik haal het altijd hier in Naaldwijk bij de reformwinkel maar natuurlijk is dat ook weer een stuk duurder en kan het ook met gewoon tarwe meel en bloem gemaakt worden. maar ik kan daar niet tegen. Ik kan ook niet tegen melkproducten maar van de karnemelk in dit brood heb ik helemaal geen last.....het is misschien raar om karnemelk te gebruiken maar je proeft er helemaal niets van als het brood gebakken is.<br />de bakingsoda of zuiveringszout wel bij de reformwinkel halen....dat is beter voor je gezondheid.<br /><br />500 gr volkoren meel (spelt, kamut, rijst, boekweit, of tarwe, wat je maar wilt)<br />500 gr bloem <br />1 theelepel zout,<br />2 theelepels baking soda<br />ong. 1 liter karnemelk.<br /><br />verwarm de oven op 200gr<br />doe alle droge ingrediènten in een kom. Giet langzaam de karnemelk erbij.....ik kneed het nooit maar gebruik een grote lepel om alles door elkaar te doen....je kan het niet vegelijken met gewoon deeg voor brood dit blijft een beetje drassig....het mag niet te droog zijn!!!!<br />het zuur van de karnemelk gaat gauw werken en het moet dus snel de oven in.<br />te lang kneden of roeren zal een taai en ongerezen brood geven.<br />je kan er dan nog vanalles door doen.....bijv gebroken lijnzaad.....of voor een italiaansbrood stukjes zongedroogde tomaat en olijven en wat kruiden......of een hand vol rozijnen en stukjes walnoot en gedr. abrikoos.....dan hoef je er zelfs geen beleg op te doen.....is echt heerlijk.<br />ikzelf doe het dan niet in een bakblik maar schep op bakpapier 2 hopen in de lengte en snel de oven in......ong. 20 minuten en dan even kijken of het niet te hard gaat en dan zet ik desnoods de oven iets lager of doe er aluminium folie over heen tegen het zwart worden van de korst en dan nog ong. 20 min. met een breinaald kijken of ie gaar is....als je het brood uit de oven haalt kan je het gelijk in een theedoek wikkelen dan voorkom je ook dat de korst hard wordt.<br />als het afgekoeld is snij ik het en vries het per dag in.........lekkerder brood is er niet vind ik! :-)))<br />eet smakelijk! <br /><br />groetjes, joke<br />als je misschien nog vragen hebt kan je me altijd mailen jokedijkshoorn@hotmail.com<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9177201745096711567.post-45721029130125617222014-08-21T13:12:53.866-07:002014-08-21T13:12:53.866-07:00Graag een recept, Joke, de bbm doet er ruim 3 uur...Graag een recept, Joke, de bbm doet er ruim 3 uur over en af en toe een snel brood lijkt me ook erg handig. Kamutmeel ken ik niet, zal ff googlen wat dat is en waar het te koop is.simpelthuishttps://www.blogger.com/profile/07526100632000760506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9177201745096711567.post-2798094205598020702014-08-21T05:54:20.563-07:002014-08-21T05:54:20.563-07:00Als je het recept van het irish soda brood wilt da...Als je het recept van het irish soda brood wilt dan schrijf ik het graag voor je op:-)<br /><br />Groetjes, Joke<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9177201745096711567.post-91372240623177957902014-08-21T05:40:19.266-07:002014-08-21T05:40:19.266-07:00misschien is irish soda bread een oplossing.....ho...misschien is irish soda bread een oplossing.....hoeft niet gekneed te worden, zit geen gist in en ikzelf gebruik altijd biologisch spelt en kamut meel. Ook in de vriezer blijft het gewoon lekker! Je hebt echt binnen een uur lekker warm brood op je bord. Je bakt het met baking soda, en daar moet je wel een goeie variant van nemen anders zit er een stofje in wat niet zo goed is voor je.....de goedkope variant is wel perfect om mee schoon te maken.<br /><br />Groetjes, Joke<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9177201745096711567.post-31506831037252822502014-08-19T03:11:08.509-07:002014-08-19T03:11:08.509-07:00Klinkt lekker allemaal! Dat van dat brood klopt. I...Klinkt lekker allemaal! Dat van dat brood klopt. In de supermarkt zitten er ook nog vaak allerlei toevoegingen in, E-nummers en zo. Maar als ik dan een verantwoord brood koop bij het Vlaamsch Broodhuys, kost het 4 euro, en kan je er al na 1 dag iemand de hersens inslaan. Misschien moeest ik ook maar eens zelf gaan bakken.<br />Maar mijn zelfgebakken broden zijn ook altijd zo snel keihard. Heeft iemand daar een tip voor? (E-nummers toevoegen, hah hah)Firma Fluitekruidhttps://www.blogger.com/profile/11475600187356447838noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9177201745096711567.post-45145775280442709912014-08-19T00:28:50.629-07:002014-08-19T00:28:50.629-07:00Ik vind ook dat het brood duurder wordt en er gaat...Ik vind ook dat het brood duurder wordt en er gaat hier ook zoveel doorheen ;-<br />(Vlierbloesemhttps://www.blogger.com/profile/14665249215174107076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9177201745096711567.post-1948729847675923612014-08-18T12:52:01.392-07:002014-08-18T12:52:01.392-07:00Goed bezig!Goed bezig!Mariehttps://www.blogger.com/profile/13973223210049513236noreply@blogger.com