vrijdag 30 november 2012

110. Even blogpauze

Ik kom er wel weer aan, maar het was even prive erg heftig in mijn simpele huisje. Ik had zelf weer eens een aanvaring met een instantie en met twee van mijn kinderen gaat het ook niet echt lekker financieel, allebei geen werk momenteel en bij een hapert het ook lekker, maar niet heus. Je wordt er niet veel vrolijker van in ieder geval.
Kleine kinderen kleine zorgen, grote kinderen grotere zorgen, want ze blijven je toch dierbaar en je wilt graag dat het ze goed gaat, maar de crisis hapt ook fors in mijn/ons leven.
Mijn oudste dochter lijkt haar baan te kunnen houden, maar haar man is zijn baan straks ook kwijt. Hij was zo'n  17 jaar werkzaam als beveiliger in het Rijksmuseum van Enschede, maar dat museum gaat gewoon dicht vanwege de bezuinigingen. Hij krijgt dan wel een goede ontslagregeling, dus daar is niet onmiddellijk crisis. Maar zo zijn er zoveel momenteel. 
Zelf moet ik ook maar afwachten hoe het gaat lopen in de thuiszorg. Ik werk als thuishulp in de huishouding bij ouderen voornamelijk en lees ook dat daar 75% op gaat worden bezuinigd in de plannen. Ik blijf optimistisch en zie wel weer nieuwe kansen ontstaan, maar het blijft steeds moeilijker worden om gewoon een vaste baan te houden. Mijn jongste zoon is ook mede door de crisis zijn werk van vier jaar in de sign/reclame kwijt geraakt. En ik weet dat mijn broer het ook moeilijk heeft als kleine drukker/print bedrijf. Door zijn kleinheid redt hij het hopelijk wel, de grotere gaan wel met bosjes plat.
En tel daar nog een aantal sterfgevallen bij, niet heel erg persoonlijk vlakbij, maar toch dichtbij genoeg en dan is je geest ineens met van alles bezig, behalve met bloggen over consuminderen, al gaat dat uiteraard gewoon wel door. 
Mijn inkomen zal voorlopig ook minimaal blijven, maar ik red me wel. Deze week was het ineens super minimaal door wat kleine tegenvallers, maar daar leer ik ook weer van. Ik bofte dat ik bij de plus voldoende vlees met 50% sticker vond en zo weer een week toch zeer betaalbaar kon eten. Ik let uiteraard op reclames en probeer daarmee voldoende gevarieerd toch te eten. En dat lukt best met opletten, lidl reclame kilo wortels voor 0,39, uien heb ik nog liggen, prei was er en als 1 pers. huishouden heb je ook niet veel nodig. Elke keer een beetje gebruiken op een ander manier en je hebt toch afwisseling. Mijn valkuil is nog steeds dat ik te groot denk, op een gezin ben ingesteld. En dan teveel inkoop. Het gaat steeds beter maar ik moet de voorraad ook op gebruiken, de vriezer leegeten en dan zie ik al weer nieuwe reclames die me wel aanstaan. Terwijl er nog genoeg is dat eerst op moet. Nu ook weer, reclame gourmetschotel bij lidl en C1000, kan ik invriezen en met kleine beetjes gebruiken. Ik hou wel van kleine verschillende hapjes, lijkt me weer beter dan dagen hetzelfde eten, al had ik van de week ook lekker zilvervliesrijst voor 2 dagen gemaakt met reepjes varkensvlees en de ene dag zo gegeten en op dag twee met wat zelfgemaakte satesaus en een gebakken eitje erbij en dat smaakt me dan weer prima en zelfs nog een dag rijst met kipfiletblokjes en kerriesaus erna bij mijn dochter was gewoon prima. Daar zit niet snel verveling in van alweer door de variatie.